Sutjeska šokirala Barane: Senegalac Sidi trojkom srušio Mornar

Sutjeska nakon pet kola ima skor 4-1, Mornar ima tri pobjede i dva poraza, a pritom gostuje u Nikšiću, kao i u Podgorici, ekipi Budućnost Volija. Sutjeska dočekuje i Podgoričane i Barane
57 pregleda 0 komentar(a)
Sead Šehović, Budućnost Voli - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sead Šehović, Budućnost Voli - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2018. 19:45h

Sutjeska je napravila iznenađenje u Baru i potpuno poremetila crnogorsku košarkašku scenu – Nikšićani su savladali Mornar u gostima 81:79, trojkom Đitea Sidija dvije sekunde prije kraja, i tako stekli realne šanse da sa drugog mjesta dočekaju plej-of.

Sutjeska nakon pet kola ima skor 4-1, Mornar ima tri pobjede i dva poraza, a pritom gostuje u Nikšiću, kao i u Podgorici, ekipi Budućnost Volija. Sutjeska dočekuje i Podgoričane i Barane.

Gosti su od početka meča u „Topolici“ pokazali da su došli da pobijede, odigrali strpljivo i hrabro, kaznivši na trenutke i indolentnu igru polufinaliste ABA lige, možda i učesnika Evrokupa naredne sezone.

Đite Sidi je bio ne samo meč viner, već i najbolji pojedinac meča - ubacio je 31 poen, a imao i 24 skoka. Nikola Pavlićević je postigao 14.

Derek Nidam je blistao u Mornaru sa 35 poena, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

Lovćen je napravio vjerovatno i odlučujući korak ka polufinalu plej-ofa i plasmanu u ABA 2 ligu, pobjedom nad Teodom u Tivtu 82:76.

Petar Aranitović sa 18 i Aleksa Popović sa 17 poena vodili su Cetinjane do trijumfa.

Lovćen nakon pet kola ima dvije pobjede, Teodo je ostao na jednoj.

Budućnost je bez problema upisala i peti trijumf, savladavši fenjaraša Ulcinj 97:71.

Danilo Nikolić postigao je 18 poena, dok je u domaćem timu Kejsi Šeperd ubacio 24.

Bonus video: