Zajedničkim pripremama do napretka

148 pregleda 0 komentar(a)
MMA takmičari
MMA takmičari
Ažurirano: 31.07.2018. 10:49h

Takmičari tri podgorička MMA kluba zajedničkim treninzima pokušaće da unaprijede kvalitet i predstojeće mečeve dočekaju spremnije, saopšteno je iz tih klubova.

Karate reprezentativac Lazar Kukuličić pohvalio je zajedničke treninge, navodeći da radom borci pomažu jedni drugima.

“Na početku sam profesionalne karijere, sa dva odrađena meča. Posljednji je bio u Slovačkoj, gdje sam trijumfovao u prvoj rundi tehničkim nokautom. U planu imam još dva meča, od kojih će jedan biti u Podgorici, a drugi u Hrvatskoj. Što se tiče zajedničkog treninga smatram da treba da pomažemo jedni drugima, siguran sam da će crnogorski borci kada dobiju šansu zavladati svjetskom MMA scenom”, kazao je Kukuličić.

On je naglasio da se za mečeve priprema u Karate klubu Omladinac i MMA klubu Bušido tim.

“Osvajač sam medalja na mnogim međunarodnim turnirima, od kojih bih istakao bronzu na Balkanskom prvenstvu, zlatno odličje na Beogradu MMA Openu i zlato na turniru u Dimitrovgradu”, kazao je Kukuličić.

Njegov klupski drug iz Bušido tima, Nikola Glavičanin kazao je da će se kroz više zajedničkih treninga boriti da crnogorski MMA zasluži mjesto u svjetskom vrhu.

“Pomagaćemo jedni drugima tokom priprema i naravno pobijediti u što više borbi. Profesionalno sam debitovao na posljednjem MFC-u i upisao pobjedu. Osvojio sam MMA Belgrad open sa tri dobijene borbe, kao i semipro meč u Nišu. Balkansko prvenstvo propustio sam zbog povrede, koju sam sanirao. Do kraja godine najvjerovatnije odradiću dva meča”, kazao je Glavičanin.

Član MMA kluba Zabjelo, Miloš Janičić kazao je da se tim sportom bavi šest godina i da kao profesionalac ima deset pobjeda i dva poraza.

“Ostvario sam devet uzastopnih pobjeda, nokautom ili submsionom. Treniram sa glavnim trenerom Alenom Džankićem i u Klubu brazilske džiu džice Mata Leao, sa trenerima Mladenom i Markom Jokmanovićem”, kazao je Janičić.

On je najavio da sjedeći meč očekuje u novembru na regionalnoj reviji Megdan u Banja Luci.

“Biću spreman i želim desetu uzastopnu profesionalnu pobjedu”, kazao je Janičić.

Seriju pobjeda pokušaće da nastavi i Nino Škrijelj, koji je zbog porodičnih problema godinu van ringa.

“Treniram MMA od 2014, a već sredinom naredne godine počeo sam profesionalno da se bavim tim sportom i od tada ostvario pet pobjeda bez poraza. Prije toga odradio sam i jedan amaterski meč i slavio tehničkim nokautom. Više od godinu nijesam se borio zbog privatnih problema. Povratnički meč planiram krajem septembra, a pripremam se u Sport i fitnes centru Montenegro i od skoro u MMA klubu Bušido”, kazao je Škrijelj.

On smatra da su zajednički treninzi jedini način da se MMA u Crnoj Gori podigne na veći nivo.

“Treba što više da sarađujemo sa ostalim klubovima u Crnoj Gori i unapređujemo jedni druge u tome. Tim želim da se zahvalim treneru Ivanu Miroviću iz Bušida. Kondicione pripreme za sljedeći meč odradiću u S&F centru Montenegro gdje sarađujem sa kondicionim trenerom Vojinom Marijanovićem, koji je od prvog dana sa mnom”, kazao je Škrijelj.

MMA, skraćenica za Mixed Martial Arts (Mješovite borilačke vještine), je kontaktni sport koji spaja tehnike udaranja i bliske borbe.

U MMA borci mogu da koriste mnogobrojne tehnike (zavisno od federacija) kao što su udarci nogom, šakom, koljenom i laktom i tehnike obaranja i poluga. MMA se praktikuje sa otvorenim rukavicama i održava se u kavezu ili ringu.

Meč se može završiti nokautom, predajom, polugom, gušenjem ili odlukom sudija.

Bonus video: