Na času sa Dankom i Kaćom i kompanijom One lopta ide ka golu brzinom koja obara rekorde

Još jedna One donacija opreme za fizičko vaspitanje:

16119 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Čas fizičkog u Srednjoj mješovitoj školi „Braća Selić“ uz One, Danku Kovinić i Katarinu Bulatović bio je jedan od onih gdje svi učestvuju, utrkuju se da pokažu svoje vještine, ali i da nauče nešto novo. Nove lopte, koje su samo dio opreme koju je ovoj školi donirala kompanija One, odmah su izdvojene iz mreža i igra, satkana od motivacije vrhunskih sportistkinja i brzina, je počela. Na krilima priča o upornosti i vrijednostima kojima uči sport, proslavljena rukometašica i predstavnica Crnogosrkog olimpijskog komiteta i zvijezda našeg tenisa, održale su čas koji će đaci u Kolašinu, sasvim sigurno, pamtiti zauvijek.

„Školske sale su osnov za bavljenje sportom, ali ih nemamo onoliko koliko bi trebalo. Vjerujem da je fizičko vaspitanje početak svega i raduje me što smo danas ovdje, sa ovom djecom. Vratili su me 20 godina unazad tako da je ovo sjajna prilika i za nas i drago mi je što će djeca imati bolje uslove na času fizičkog vaspitanja“, rekla je Katarina Bulatović.

Katarina Bulatović
Katarina Bulatovićfoto: One

„Najviše sam voljela da igram između dvije vatre i možda je prirodno bilo da me to odvede ka rukometu, ali na kraju je to ipak bio tenis. Privuklo me je to što je na teniskim terenima u Herceg Novom bilo mnogo djece, a ja sam voljela društvo. Tada nisam ni znala da je tenis individualni sport, imala sam pet-šest godina“, ispričala je Danka Kovinić, istakavši da je uvijek znala da će igrati tenis, ali ne i da će biti profesionalna sportistkinja.

Danka Kovinić
Danka Kovinićfoto: One

„Imala sam dobre rezultate i u mlađim kategorijama, i kao juniorka i tako je sve vodilo ka profesionalnim vodama. Sport nas odmalena uči da moramo da poštujemo saigrača, ali i protivnika. A kao profesionalni sportista posebno treba da vodite računa o svemu, kako na terenu, tako i van njega“, objasnila je Kovinić.

Predstavnica kompanije One, koja je donirala opremu za fizičko vaspitanje, Tina Raičević, kazala je da čekajući Olimpijadu u Parizu, Olimpijska mreža Crne Gore širi olimpijski duh u crnogorskim školama, jer je želja da naši sportisti i sportistkinje imaju što više navijača, naročito među djecom.

Tina Raičević
Tina Raičevićfoto: One

„Odlučili smo našim sportistima i sportistkinjama pošaljemo snažnu podršku za pobjedu i što bolji plasman. U međuvremenu želimo da djeca u svim crnogorskim školama otkriju čari i ljepote sporta, ali i dostignuća u različitim disciplinama u okviru fizičkog vaspitanja. Ovaj čas, koji drže zvijezde našeg sporta nosi sijaset važnih poruka o tome koliko je sport važan, koliko nas uči vrijednostima života, među kojima su najvažnije fer plej i zajedništvo, ali i da je sport takođe zabava, nadahnuće, dobar osjećaj i zdravlje“, poručila je Raičević.

Za direktorku SMŠ „Braća Selić", Anu Šćepanović Golubović donacija opreme za časove fizičkog veoma je značajna i zahvalna je kompaniji One.

„Naša škola nema fiskulturnu salu i svaki materijal koji dobijemo za realizaciju nastave fizičkog nam je od izuzetnog značaja. Učenici su impresionirani što su sa njima na času naše poznate sportistkinje, koje na ovaj način promovišu zdrave stilove života“, rekla je Šćepanović Golubović.

Ana Šćepanović Golubović
Ana Šćepanović Golubovićfoto: One

Učenik trećeg razreda srednje škole Andrej Milošević stonim tenisom se bavi već deset godina, jako je uspješan i državni prvak u svim kategoriijama.

„Ove godine sam uspio da budem državni prvak u seniorima. Ovaj čas mi je bio jako zanimljiv, posebno jer su naše gošće bile poznate sportistkinje koje su nam ispričale svoje priče, iskustva sa takmičenja. Nastupam za reprezentaciju i ovo što sam od njih čuo još me je više podstaklo da se borim za svoju zemlju, da nikad ne odustajem, da uvijek vjerujem da ću da uspijem“, kazao je Milošević.

Andrej Milošević
Andrej Milošević foto: One

Učenica trećeg razreda Gimnazije, Milica Vukanić, ranije se bavila odbojkom, a sada gimnastikom, ali samostalno, jer u Kolašinu nema gimnastičkog kluba.

„Ali nastavnik fizičkog u osnovnoj školi mi je dao veliku podršku. Sjećam se da, dok su ostali igrali košarku ili fudbal, nastavnik je sa mnom trenirao gimnastiku. Vaša podrška će našim učenicima biti podsticaj da se bave sportom, ali i da radimo na promovisanju sporta kod mladih“, kazala je Vukanić.

Milica Vukanić
Milica Vukanićfoto: One

Da su učenici i učenice uživali u svemu što su čuli od sportskih zvijezda, potvrdio je i profesor fizičkog vaspitanja u SMŠ „Braća Selić" Igor Peković.

„Shvatili su da se kroz sport i uopšte kroz nastavu fizičkog vaspitanja razvija timski duh, liderstvo. Konflikti se rješevaju kroz poštovanje fer pleja. Kroz poštovanje drugoga poštujemo sebe i to je univerzalna vrijednost koja nam uvijek u životu može valjati. Ulaganje u nastavu fizičkog vaspitanja nije ulaganje samo u našu djecu nego i ulaganje u budućnost društva“, zaključak je Pekovića.

Igor Peković
Igor Pekovićfoto: One

Ova akcija dio je važnog društveno odgovornog projekta „Uči, saznaj i pokreni se“ kompanije One i Crnogorskog olimpijskog komiteta, a podržali su je takođe Ministarstvo prosvjete u Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.