Potpisi predati Skupštini Crne Gore

Poslanici, Glasajte – ZA!

33742 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Meridianbet
Foto: Meridianbet

Istorijski trenutak, danas je predato skoro 25.000 potpisa Skupštini Crne Gore, što je jedna od najvećih građanskih inicijativa u zemlji. Broj građana koji je potpisao peticiju čini 8 % ukupnog biračkog tijela Crne Gore, upravo ove brojke pozivaju na reagovanje po pitanju i problematike štetnog člana 68 f Zakona o igrama na sreću. Građani su istakli važnost očuvanja slobode na tržištu i podržavanje jednakosti, kao i slobode privrede. Njihova posvećenost ovom pitanju odražava želju za aktivnim učešćem u demokratskom procesu i oblikovanju politika koje direktno utiču na njihov svakodnevni život.

Član 68 f, koji je bio predmet zabrinutosti, predstavlja ozbiljnu prijetnju elektronskim metodama plaćanja u sektoru igara na sreću. Iz Udruženja priređivača igara na sreću MontenegroBet naglašavaju da je ukidanje ovih metoda ne samo ograničilo izbor potrošača, već i usporilo tehnološki napredak i razvoj industrije.

Ovo masovno angažovanje građana jasno pokazuje potrebu za dijalogom između vlasti i zajednice kako bi se pronašlo održivo rješenje koje zadovoljava interese obije strane. Sa gotovo 25 hiljada potpisa, građani su poslali snažnu poruku vlastima da su spremni braniti svoje vrijednosti i participirati u donošenju odluka koje oblikuju njihovu budućnost.

Građanska inicijativa ne samo da odražava demokratski duh Crne Gore, već takođe postavlja standarde za buduće angažmane građana u donošenju ključnih odluka koje se tiču društva i ekonomije.

Pozdrav,