Podnijeta inicijativa Ustavnom Sudu Crne Gore

U Skupštini Crne Gore obilježen je istorijski trenutak s predajom gotovo 25.000 potpisa, rezultat masovne građanske inicijative koja čini 8% biračkog tijela. Ovaj monumentalni broj ukazuje na hitnost reakcije zbog spornog člana 68 f Zakona o igrama na sreću.

7825 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Meridianbet
Foto: Meridianbet

Građani, snažno podržavajući jednakost i slobodu privrede, istaknuli su važnost očuvanja slobode na tržištu. Međutim, zabrinutost raste zbog ozbiljne prijetnje elektronskim metodama plaćanja u sektoru igara na sreću, što je rezultiralo usporavanjem tehnološkog napretka i razvoja industrije.

Uprkos masovnoj podršci, naglašavamo da je upravo kršenje zakona i izbjegavanje javne rasprave dovelo do ovog problema. Sa gotovo 25.000 potpisa, građani su poslali snažnu poruku vlastima.

Paralelno s predajom potpisa, podnesena je Inicijativa za ocjenu Ustavnosti i Zakonitosti člana 68 f Zakona o igrama na sreću, dodatni korak u borbi za pravičnost, transparentnost i demokratiju.

Očekujemo ozbiljno razmatranje inicijativa od strane Skupštine, s ciljem postizanja rješenja koje odražava zajedničke interese građana i čuva temeljne vrijednosti zajednice.

Meridianbet
foto: Meridianbet