Pretvori fudbalsko znanje u novac!

ANDEAVA, igra zasnovana na učinku fudbalera u Prvoj ligi Crne Gore, spremno čeka sve ljubitelje fudbala željne da znanje pretoče u novčane nagrade.

34532 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Andeava
Foto: Andeava

Crnogorsko tržište odnedavno je bogatije za prozivod koji je privukao pažnju ljubitelja fudbala. ANDEAVA, igra zasnovana na učinku fudbalera u Prvoj ligi Crne Gore, spremno čeka sve ljubitelje fudbala željne da znanje pretoče u novčane nagrade.

Više informacija o novom proizvodu vezanom za crnogorski fudbal ima Dejan Damjanović, legendarni napadač reprezentacije Crne Gore, koji je konsultant u razvoju ANDEAVA projekta. Dejan je svoje dugogodišnje iskustvo u fudbalu stavio na raspolaganje kako bi ANDEAVA bila najbolja simulacija fudbala.

Dejan Damjanović
foto: Andeava

Dejane, nismo Vas mnogo gledali i slušali od kada ste prestali sa aktivnim igranjem fudbala…

Trebalo mi je malo vremena za sebe i porodicu nakon što sam odlučio da završim profesionalnu karijeru. Provodio sam vrijeme sa porodicom, uživao u stvarima u kojima nisam imao prilike da uživam tokom 20 godina duge karijere, ali i započeo projekte koji su „život poslije fudbala“. Osim građevinskog biznisa u kojem sam već nekoliko godina, pomažem klubovima iz našeg regiona u dovođenju igrača iz Južne Koreje i savjetnik sam u procesu razvoja start-up biznisa u Crnoj Gori koji je fokusiran na crnogorski fudbal.

Priča o start-up projektu vezanom za crnogorski fudbal zvuči veoma zanimljivo. Možete li nam reći nešto više o tome?

U pitanju je igra bazirana na učinku igrača u realnom životu na utakmicama Prve crnogorske fudbalske lige. U suštini, to je evolucija fantazi fudbala, gdje možete zaraditi realan novac zahvaljujući vašem poznavanju u crnogorskog fudbala. Za mene je to simulacija menadžerskog posla u fudbalu. Upravo u tome je ljepota ovog projekta – simulira realan fudbal na način koji nisam vidio do sada. Sve je na vama, od vašeg pristupa sve zavisi. Možete biti menadžer koji investira u budućnost i ulaže u mlade igrače ili menadžer koji se odlučuje za zvijezde lige… Možete prodavati vaše ključne igrače i ostvarivati profit ili se odlučiti da ih zadržite sa ciljem promocije u veći rang takmičenja… Mnogi izazovi za koje sam čuo tokom profesionalne karijere u razgovorima sa menadžerima ili klubovima pojaviće se pred vama u toku igranja. To je najbliže što možete prići realnom fudbalu kroz jednu igru.

I ono što je najvažnije i najbolje u cijeloj priči – u pitanju je prva igra koja je u potpunosti fokusirana na našu Prvu ligu. Vjerujem da je to veliki korak naprijed za crnogorski i fudbal generalno.

Ocjena da ANDEAVA predstavlja korak naprije za fudbal u globalu je, možda, pretjerana.

Pa ne bih rekao da je pretjerano. Nije u pitanju samo igra. ANDEAVA nije zasnovana na kapitalističkom razmišljanju i egocentričnom modelu, u kojem samo elita profitira. ANDEAVA pruža priliku svima da učestvuju i obezbjeđuje dijeljenje profita na adekvatan način, ne samo eliti već i kako mi kažemo običnim ljudima. Želimo da uključimo sve ljude, kompletnu fudbalsku porodicu, imajući navijače u fokusu što u kapitalističkim modelima dosta često nije slučaj. ANDEAVA nije otvorena samo za milionere već i za navijače i „normalne“ ljude. Na neki način ovo je podsjećanje i na prošlost našeg regiona, perioda u kojem je sve dijeljeno i izuzetno mi je drago što je sudbina odlučila da sa ovom pričom krenemo upravo iz Crne Gore.

Na kraju razgovora, imate li poruku za naše čitaoce?

Priključite se ANDEAVA zajednici, započnite interesantno putovanje, pokažite svoje znanje i zaradite novac zahvaljujući tome. Sve zavisi od vas, vaše posvećenosti i znanja. Zato sastavite vašu ekipu i pokažite koliko možete u prvoj ANDEAVA sezoni!