Nikoleta Perović potpisala za Bekeščabu

Nikoleta će uvećati "crnogorsku koloniju" u Bekeščabi, jer će iduća sezona biti druga u tom timu za, takođe, našu reprezentativku, Kseniju Ivanović.
578 pregleda 0 komentar(a)
Nikoleta Perović, Foto: Privatna arhiva
Nikoleta Perović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.08.2018. 21:32h

Nakon Norveške, Rumunije i Njemačke, Nikoleta Perović će zaigrati i u Mađarskoj, i to u najboljem timu – korektorka naše odbojkaške reprezentacije je potpisala jednogodišnji ugovor sa Bekeščabom, prvakom Mađarske.

“Imala sam nekoliko ponuda, ali sam zaključila da je Bekeščaba najbolja za dalji razvoj moje karijere”, kaže za “Vijesti” Nikoleta Perović.

“Ekipa igra Ligu šampiona, regionalnu ligu, domaće prvenstvo i kup. Samim tim biće jako puno utakmica što meni odgovara jer se kroz utakmice stiče iskustvo”, dodala je Perovićeva, koja je inostranu karijeru počela na jesen 2014. godine u norveškom Stod voleju, potom je igrala za rumunske timove Targu Mureš i Bakau, dok je prošlu sezonu provela u njemačkom Štutgartu.

Nikoleta će uvećati "crnogorsku koloniju" u Bekeščabi, jer će iduća sezona biti druga u tom timu za, takođe, našu reprezentativku, Kseniju Ivanović.

Uz to, u Bekeščabi je i srpska odbojkašica, srednja blokerka Sofija Medić sa kojom je Perovićeva igrala u Rumuniji.

“Zato će će period adaptacije biti dosta laganiji nego da sam otišla u neku drugu ekipu. Ono što me je oduševilo iz Ksenijine priče je da klub pravi najveću odbojkašku akademiju u Evropi, da ima najveće ambicije u domaćem prvenstvu o Kupu, kao i u regionalnoj ligi. Plasman u Ligi šampiona zavisiće i od sreće, ali mislim da imamo takvu ekipu koja će moći da se zadrži malo duže u evropskom takmičenju u odnosu na prethodne godine”.

Nikoleta će se novom klubu pridružiti 1. septembra, nakon obaveza sa reprezentacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Osim napornog rada na treninzima, u planu je, kako kaže, odigravanje i dosta prijateljskih utakmica, kako bi se ekipa što prije uigrala i spremila za start regionalne lige, koji je zakazan za kraj septembra.

“Srećna sam što su se moje lične ambicije poklopile sa ambicijama kluba, tako da se unaprijed radujem sezoni koja dolazi”, zaključila je naša odbojkašica koja je karijeru počela u ekipi Luke Bar.

Preporučujemo za Vas