Telekom sponzor osmog izdanja prestižne triatlon trke Ocean Lava Montenegro

Dječija trka u subotu!

12524 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Crnogorski Telekom je zvanična mreža ovogodišnjeg, osmog izdanja prestižne triatlon trke Ocean Lava Montenegro, koja će se održati u nedjelju, 19. maja, u Kotoru. Ovaj izuzetan događaj organizuje Multisport akademija MAYER, a ovogodišnje izdanje okupiće 500 takmičara iz čak 45 zemalja. Učesnici će se takmičiti u olimpijskoj distanci (1,5 km plivanja, 50 km biciklizma i 10 km trčanja) i poludistanci (1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja).

Kao i prethodnih godina, organizatori iz Multisport akademije Mayer su pripremili bogat program za učesnike i posjetioce, koji će doći da podrže takmičare.

Telekom
foto: Telekom

U sklopu događaja, u subotu 18. maja, u Kotoru ispred Starog grada, biće organizovana DJEČIJA TRKA, za djecu uzrasta do 12 godina i distancom koja je prilagođena uzrastu. Interesantan detalj je i da se roditelji mogu pridružiti djeci, a trka je otvorena i za roditelje sa bebama u kolicima. Trka počinje u podne, a detaljne informacije o registraciji dostupne su na društvenim mrežama i sajtu Multisport akademije MAYER.

Ocean Lava Montenegro nije samo sportska trka, to je događaj koji ističe izazov i ljepotu triatlona – kombinacije plivanja, biciklizma i trčanja, u jedinstvenom ambijentu Bokokotorskog zaliva.

Zahvaljujući svim učesnicima, sponzorima, volonterima i lokalnoj zajednici, Ocean Lava Montenegro svake godine raste i razvija se, postavljajući nove standarde u organizaciji sportskih događaja. Sportski turizam ima veliki značaj za lokalnu zajednicu, jer doprinosi ekonomskom razvoju i promociji destinacije na globalnom nivou. Takmičenja poput Ocean Lava Montenegro privlače ne samo sportiste, već i njihove porodice i pratioce, čime se povećava broj posjetilaca i produžava turistička sezona. Pozivamo sve ljubitelje sporta i triatlona da nam se pridruže u Kotoru, uživaju u takmičenju i podrže učesnike ovog prestižnog događaja." izjavio je direktor trke Igor Majer.