Najdraža titula

Bekeščaba je opravdala ulogu favorita u prvenstvu, u kojem je imala samo dva poraza u 27 mečeva
223 pregleda 0 komentar(a)
Ksenija Ivanović
Ksenija Ivanović
Ažurirano: 17.05.2018. 09:00h

Nakon prošlogodišnje titule u Azerbejdžanu, sa Telekomom iz Bakua, prve u karijeri (ne računajući one na republičkom nivou sa Podgoricom, u vrijeme zajednice Srbije i Crne Gore), Ksenija Ivanović je nastavila uspješan niz. Izbor je pao na Mađarsku, na Bekeščabu, što je bila ispravna odluka, jer je jedna od najboljih crnogorskih odbojkašica osvojila novi šampionski pehar. Bekeščaba je u finalu plej-ofa sa 3-1 u pobjedama porazila Njiređhazu…

"Osjećaj je fenomenalan. Moram da kažem da mi je ova titula za nijansu draža od one iz Bakua. Imale smo dosta problema sa povredama u toku sezone i na kraju smo pokazale da smo prave kad je bilo najbitnije", kaže za “Vijesti” Ksenija Ivanović.

S obzirom na to da je ovo peta uzastopna titula, Bekeščaba je opravdala ulogu favorita u prvenstvu, u kojem je imala samo dva poraza u 27 mečeva.

"Naravno da smo očekivali da osvojimo titulu, ali pred prvu utakmicu finala plej-ofa smo ostale bez hrvatske reprezentativke, startnog primača, Lucije Mlinar, koju je zamijenila cura od 17 godina i baš sam oduševljena kako je svaka cura iz ekipe dala svoj doprinos osvajanju pete titule. To je klub koji je posljednjih godina dominantan u Mađarskoj, a posljednje dvije godine i u regionalnoj ligi", dodaje Ivanovićeva.

Titula je bila jedan od dva trofeja koje je Ksenija osvojila sa Bekeščabom, pošto je u martu osvojila i Regionalnu ligu, koju su igrali klubovi iz Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Austrije.

"Finalni turnir se igrao kod nas, u polufinalu smo pobijedile Mladost iz Zagreba sa 3:1 i u finalu Olomouc iz Češke sa 3:2. Ta titula mi je mnogo značila jer smo ponovile uspjeh od prošle sezone, iako je veći dio ekipe promijenjen".

Trofej je izmakao u Kupu, u kojem je u finalu bolja bila Njiređhaza.

"Poraz u Kupu je bio neočekivan, ali smo u tom periodu imale velikih problema sa povredama, a taj meč je bio samo sedam dana poslije Regionalne lige, tako da smo bile poprilično istrošene i nismo uspjele da se oporavimo kako treba. Nismo bile srećne zbog drugog mjesta, ali to nam je bila opomena za titulu i dokaz da nismo baš “nedodirljive”.

Ksenija je zadovoljna i sezonom na ličnom planu.

"Jedino što sam u februaru imala peh i doskočila igračici iz protivničke ekipe na nogu i izvrnula zglob. Nisam ispoštovala protokol što se tiče oporavka, ranije sam se vratila na teren i onda sam se malo mučila sa tom povredom. Ali, sve sem toga je bilo kako treba".

U klubu su toliko zadovoljni igrama naše odbojkašice, da su pregovori o nastavku saradnje počeli i prije kraja sezone, a dogovor o novom jednogodišnjem ugovoru je juče ozvaničen.

"Svakako mi je Bekečšaba bila prva opcija. Zadovoljna sam sezonom, načinom na koji su me ovdje ljudi prihvatili, grad je lijep, a i klub ima evropske standarde. Posebno mi je drago što me navijači vole i podržavaju, dijelim istu vizuju kluba kao i predsjednik, pa smo se lako dogovorili", istakla je Ksenija Ivanović, koja je karijeru počela u Budućnosti, a igrala je i za Podgoricu, srpske klubove Zrenjanin 023 i Klek, belgijski Šarloa i njemački Visbaden, francuski Eno i Telekom.

Stasale smo kao reprezentacija

Pred Ksenijom je period odmora, a onda i reprezentativne obaveze, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u grupi sa Ukrajinom, Grčkom i Norveškom.

"Još uvijek nije izašao spisak, ali svakako se nadam da će se sve cure odazvati i da ćemo biti kompletne i zdrave do početka priprema. Ukrajina i Grčka su ozbiljne reprezentacije, Grčka je dovela odličnog trenera što znači da imaju ambicije i da niko ne dolazi sa bijelom zastavom. Nezahvalno je bilo šta prognozirati, ali mislim da smo stasale kao reprezentacija, veći dio ekipe igra po inostranstvu, tako da vjerujem da svima možemo da pariramo i da nismo reprezentacija koju bi neko smio potcijeniti", kaže Ksenija.

Bonus video: