Popović: Raduje nas što smo konačno počeli da igramo dobro i pobjeđujemo

Krilni centar Lovćena, MVP sedmog kola ABA2 lige, za “Vijesti” govori o dosadašnjem toku sezone
96 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Popović, Foto: Druga.aba-liga.com
Miloš Popović, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 10.11.2018. 12:34h

Nakon trijumfa u ABA2 ligi protiv slovenačkog Heliosa, uz pobjede u Erste ligi protiv Sutjeske i Primorja, košarkaši Lovćena su u seriji.

Uz pobjedu protiv Borca iz Čačka kod kuće, te tijesan poraz u gostima od neporaženog lidera, slovenačke Primorske, izabranici Miodraga Kadije polako ulaze u željeni ritam, nakon slabog starta (tri poraza u prva četiri kola)...

"U početku je bilo teško jer smo se, generalno, svi okupili 10-ak dana prije početka sezone. Svakako da nas raduje to što smo konačno počeli da igramo dobro i pobjeđujemo", kaže za “Vijesti” krilni centar Cetinjana Miloš Popović, drugi strijelac ekipe u ABA2 ligi, sa 99 poena, iza prezimenjaka Alekse (129).

Popović je MVP 7. kola - u pobjedi Cetinjana protiv Heliosa (79:58), upisao je 24 koša, devet skokova, dvije asistencije i ukradenu loptu, za indeks 34.

"Svakako je lijepo biti MVP kola, ali je najbitnije da smo savladali Helios", dodao je 20-godišnji Popović, koji u prvoj sezoni na Cetinju prosječno bilježi 14 poena i sedam skokova u ABA2 ligi.

"Mnogo sam zadovoljan, Lovćen je ozbiljan klub i nadam se da ću nastavljati sa dobrim igrama i pomoći ekipi da što više dobijamo i ostvarimo dobar rezultat".

Sa tri pobjede i četiri poraza, Lovćen je sedmi na tabeli u konkurenciji 12 timova. U sljedećem kolu dočekuje Zrinjski (1-6) sa šansom da nastavi seriju.

"Naš primarni cilj je ulazak u plej-of Erste lige i sredina tabele u ABA2 ligi. Ali, svakako, ćemo probati da uđemo u plej-of ABA2 lige, nećemo se predavati do kraja", zaključio je bivši junior Budućnost, nekadašnji član Ulcinja i Teoda.

Bonus video: