Mornar u nedjelju gost Cibone: Barani za drugu pobjedu u Zagrebu

75 pregleda 0 komentar(a)
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 03.11.2018. 14:01h

Košarkaši Mornara igraće sjutra u Zagrebu sa Cibonom utakmicu šestog kola ABA lige.

Biće to duel ekipa koje su u dosadašnjem djelu takmičenja ostvarile po dva trijumfa i tri poraza.

Mornar je pred svojim navijačima slavio protiv Partizana i Zadra u gostima, dok je poražen od Olimpije u Ljubljani, Krke u Novom Mestu i Mega Bemaksa u Baru.

Cibona je, nakon tri startna poraza od Crvene zvezde, Igokee i FMP-a, u posljednja dva kola upisala pobjede protiv Cedevite i Olimpije.

„Kad moji igrači daju sve od sebe i poslije poraza volim da im čestitam, ali kad 40 minuta igraju kao „bez glave“, kao protiv Mege, onda to zasmeta. Žao mi je što brejk iz Zadra nismo potvrdili u narednoj utakmici u Baru. Ali, šta je tu je, idemo dalje. Nema velikog jadikovanja poslije poraza niti pretjeranog radovanja nakon pobjede, jer ovo je ujednačena liga u kojoj svako svakoga može da dobije", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede u gostima.

Cibona je slavila u Baru 82:78, dok se Mornar revanširao rivalu u Zagrebu 82:79.

"Cibona je poslije lošeg starta napravila dva jako dobra rezultata, savladala je Cedevitu kući i Olimpiju u Ljubljani i sigurno je da nas čeka u dobrom raspoloženju. Međutim, to ne umanjuje naše nade da pokušamo da napravimo još jedan brejk na strani. Ovo je odlična prilika, bez obzira što je Cibona, nesumnjivo, kvalitetna ekipa.Poslije povreda i bolesti koje smo imali napokon smo kompletni. Povratkom za nas veoma bitnih igrača Mićovića i Drenovca gajimo jedan objektivan optimizam i sa tim optimizmom putujemo u Zagreb da napravimo dobar rezultat", dodao je Pavićević.

Nedjeljna utakmica u košarkaškom centru Dražen Petrović počeće u 17 sati.

Bonus video: