Nešić: Da ne pričamo bajke, skupili smo se da odemo na EP

Crnogorske odbojkašice u srijedu u Grčkoj počinju kvalifikacije za šampionat Starog kontinenta
81 pregleda 2 komentar(a)
Danijela Džaković, Dragan Nešić, Tanja Bokan, Foto: OSCG
Danijela Džaković, Dragan Nešić, Tanja Bokan, Foto: OSCG
Ažurirano: 12.08.2018. 15:00h

Na kraju priprema, a nekoliko dana pred prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u gostima protiv Grčke, selektor crnogorskih odbojkašica Dragan Nešić zrači optimizmom, kao niko prije njega, niti bilo ko drugi u našoj selekciji, da „crvene“ prvi put mogu do šampionata Starog kontintenta.

"Mjesec dana smo zajedno, radili smo ozbiljno, ne samo pripreme, već nas je krasila i dobra atmosfera, pa sam vrlo pozitivan pred prvi meč u Grčkoj", rekao je Nešić na konferenciji za novinare u Baru.

"Idemo da pobijedimo u Grčkoj, idemo na prvo mjesto u grupi. Ne možemo mi da se plašimo teških izjava, kada smo na Balkanu gdje treba da budete pobjednici da biste bili praćeni. Nema šta da se lažemo i pričamo neke bajke i sebe da čuvamo, jer se nismo skupili sebe da čuvamo, već smo se skupili da prođemo na Evropsko prventvo", dodao je Nešić.

Crnogorskog selektora raduje i činjenica da je ekipa zdrava i kompletna.

"Svakako da svako od nas može i više i bolje. Međutim, ono što u ovom trenutku imamo je sasvim dovoljno da prvi dio kvalifikacija odradimo kvalitetno i da to nam omogući željeni rezultat", zaključio je Nešić.

Za svaki uspjeh, osim kvaliteta, potreban je naporan rad.

"Iza nas je napornih mjesec dana, velikog rada. Hvala bogu, sve smo zdrave, iako je bilo sitnih problema, virusa, ali smo i to prevazišle. Idemo kompletne za Grčku, mislim da smo spremne. Ne bih voljela da zvučim prepotentno, ali mislim da smo spremne izađemo na megdan Grčkoj i da ih iznenadimo, pošto su oni u ovom meču favoriti", kaže kapitenka Tatjana Bokan.

"Nema manje bitnih utakmica, sve su jednako važne. Meni je, iskreno najžalije, što kvalifikacije ne otvaramo na našem terenu, ali nadam da će 19. i 22. publika doći u što većem broju u „Topolici“, jer nam je, kao i muškoj ekipi, publika potrebna kao sedmi igrač, posebno nama jer smo mlada ekipa i mislim da bi nam navijači bili vjetar u leđa za dalje pobjede", dodala je Tanja Bokan.

Nakon Grčke, Crna Gora će 19. i 22. avgusta u barskoj „Topolici“ dočekati Ukrajinu, pa Norvešku, kojoj će gostovati 25. ovog mjeseca. Posljednja dva meča biće odigrana u januaru. Dvije prvoplasirane selekcije izboriću vizu za EP.

"Ovaj dio priprema smo odradili mnogo dobro, u Pljevljima i Baru, kao i na kontrolnim mečevima sa Bosnom i Hercegovinom. Svi u ekipi, stručnom štabu i Savezu imamo isti cilj i zadatak, želimo plasman na Evropsko prvenstvo više nego bilo šta drugo. Mislim da će svaka od djevojaka dati svoj maksimum, i iskoristiti tu šansu koju dobije od selektora da pomogne ekipi. Prije svega smo fokusirane na Grčku, a onda ćemo ići korak po korak", rekla je Danijela Džaković, ljevoruki primač servisa naše reprezentacije.

Za Grčku putuju tehničari Tamara Roganović i Marija Šušić, primači servisa Tatjana Bokan, Ksenija Ivanović, Jelena Cvijović i Danijela Džaković, korektori Nikoleta Perović i Neda Vujadinović, srednji blokeri Ana Otašević, Marija Milović, Andrea Laković i Mina Dragović, te libera Anja Pejović i Anđelija Petrović.

Pored Nešića, u stručnom štabu su i pomoćni trener Nikola Masoničić, kondicioni trener Nenad Đurović, italijanski statističar Simone Franćeski i rumunski fizioterapeut Bogdan–Pol Rus.

Bonus video: