Anđela Miličković pobjednik Kupa Crne Gore

467 pregleda 0 komentar(a)
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 23.05.2018. 10:27h

Nakon 16 kola i finala Kupa Crne Gore za standardni vazdušni program, pobjednik je Anđela Miličković, juniorka u disciplini vazdušna puška, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Anđela je ove godine zauzela veoma dobro 19. mjesto na debitanskom nastupu na Evropskom prvenstvu u mađarskom Đeru (sa 620,7 bodova, dok je za finale bilo potrebno 623, 5 bodova), bila je bronzana na Igrama malih zemalja Evrope, a dva puta je popravljala crnogorski rekord do odličnih 622,5 bodova.

“Anđelu oduvijek krase postojanost i marljivost, dječje bolesti koje svaki sportista mora da prelezi, ”preležala je”, znamo da kroz faze dobrih i manje dobrih rezultata mora da se prođe, stekla je iskustvo koje joj je očvrsnulo sportski duh i bez koga nema pravog i zdravog razvoja. Ona je okosnica našeg nacionalnog tima”, navodi se u saopštenju SSCG.

Drugo mjesto u generalnom plasmanu zauzeo je 14-godišni talentovani Beranac Miljan Dević, najprijatnije iznenađenje Kupa i cijele sezone.

Treće mjesto pripalo je Bebi Dabetić, četvrti je bio Miloš Božović, a peta Jovana Popović, koja je u svojoj prvoj sezoni tri puta popravila nacionalni rekord, treći put na finalu Kupa, prošle subote, kada je “upucala” 557 krugova.

“Potvrđuje se jos jednom nepisano pravilo - streljaštvo, dominanto muški sport, naročito u zemljama koje njeguju “tradiciju oružja”, poput zemalja našeg regiona, ima u ženama strijelcima-strijelkinjama svoje najbolje predstavnike. Od prvih deset u ukupnom poretku Kupa Crne Gore, sedam je djevojaka, samo četiri imaju preko 18 godina, te nam ovi rezultati, uz konstatan rad i podrsku, daju ohrabrenje da možemo i do nasjajnijih odličja i podijuma”, navodi se u saopštenju.

Tokom finala nacionalnog Kupa upriličeno je svečano uručivanje stipendija najperspektivnijim crnogorskim strijelcima. Shodno ugovoru koji su potpisali Ministarstvo sporta i Streljacki Savez Crne Gore, stipendije su dobili najperspektivniji strijelci iz tri discipline - Anđela Miličković, Miloš Božović, Miljan Dević, Beba Dabetić i Nemanja Obradović (vazdušna puška), Jelena Pantović, Nevena Šaranović, Jovana Popović i Gordana Belošević (vazdušni pištolj), te Jovica Marković (leteće mete/trap).

Odluke o stipendijama je uručila savjetnica ministra sporta Snežana Ivanović, koja je reprezentacji i selektoru Stanku Labanu poželjela srećan put i dobre rezultate na Svjetskom Kupu u Minhenu.

U ime Streljačkog saveza, Ivanovićevu i prisutne sportiste i sportske radnike pozdravio je generalni sekretar Savo Milašinović, koji je, kako se navodi, zahvalio Ministarstvu na podršci, napominjući da “ovogodišnji rezultati i učestali rekordni rezultati najbolje svjedoče o tome koliko se uloženo u sport mnogostruko vraća”.

Bonus video: