Zeta - prvi lovac na Budućnost?

Danas svi mečevi 13. kola Telekom 1. CFL: derbi Zeta - OFK Titograd (13, TV), Budućnost sa Lovćenom u Petrovcu, Sutjeska čeka Rudar
106 pregleda 0 komentar(a)
igor vujačić, Foto: Filip Roganović
igor vujačić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.10.2018. 06:47h

Zeta ima priliku da postane prvi “lovac” na vodeću Budućnost ako danas u derbiju 14. kola Telekom 1. CFL savlada OFK Titograd na Trešnjici.

Budućnost se, takođe, nada da će dodatno uvećati prednost na vrhu, koja sada iznosi dva boda, ako pobijedi Lovćen na neutralnom terenu u Petrovcu.

Današnja prepreka Zeti, posredno i Budućnosti, jeste OFK Titograd - može li tim Igora Pamića da zaustavi negativan niz, koji je počeo porazom od Rudara u Pljevljima prije tri sedmice, nastavio se domaćim remijem sa Iskrom i porazom u derbiju od Budućnosti, a kluminirao je ispadanjem iz Kupa od Petrovca u srijedu.

- Ne igramo kako treba. Prethodna izdanja su bila sve samo ne zadovoljavajuća. Protiv Zete ćemo pokušati da prekinemo crni niz, a od momaka očekuje da daju 110 odsto od sebe i da zajedno prebrodimo težak period - poručio je Pamić.

I uoči duela u prvom krugu sezone, koji je OFK Titograd dobio kod kuće sa 2:1, Pamić je apostorfirao Zetu kao najbolji tim u ligi. Ekipa iz Golubovaca tada je bila pri dnu, sada je pri vrhu tabele.

- Očekuje nas veoma teška utakmica protiv najbolje ekipe u ligi. I na početku sezone sam isticao da Zeta ima najbolje momke, koji djeluju kao prava ekipa, dobro stoje na terenu i igraju najljepši fudbal. Imaju odličnog trenera i favoriti su pred ovu utakmicu - ponovio je Pamić.

Iza Zete je fantastična serija, i ovosezonskih rezultata (osam trijumfa i dva remija u svim takmičenjima), ali i međusobnih duela sa OFK Titogradom, koji je pod imenom Mladost slavio samo jednom na Trešnjici, na 19 mečeva.

- Teška utakmica, jer igramo protiv ekipe koja je dugo bila prva na tabeli, i bez našeg najboljeg igrača Milojka, koji je suspendovan - kaže kapiten Golubovčana Igor Vujačić.

Zeta nema pravo nikom da prijeti, iako je u sjajnoj seriji, poručuje odlični defanzivac.

- Nemamo pravo, jer smo mlada ekipa, koja se bori, koja igra dobro u posljednje vrijeme, ali koja ne smije da ‘poleti’. Visoko smo na tabeli, ali ne znam koliko mladi momci u ekipi mogu da iznesu sve to, zbog toga bez opterećenja i bez imperativa idemo dalje. Pokušaćemo da se suprotstavimo Titogradu, pokušaćemo da pobijedimo, zašto da ne, igramo na našem terenu, ali znamo da neće biti lako - ističe Vujačić.

Kada je posljednji put gostovala timu koji kao domaćin igra mečeve na neutralnom terenu, Budućnost je morala da putuje u Kotor (protiv Mornara, prije 21 dan).

Podgoričani će danas imati bliže gostovanje, jer će ih Lovćen dočekati na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu.

- Preuzeli smo prvo mjesto, plasirali se među osam najboljih u Kupu, momci su rasterećeniji u psihološkom smislu, nema onog pritiska koji je bio velika barijera. Naravno, očekujem mnogo više na planu igre - poručio je trener Branko Brnovićpred duel sa Lovćenom. - Čeka nas dobra ekipa, predvođena iskusnim napadačem Vujovićem. Biće teško, ali idemo na tri boda.

Lovćen je u užasnoj seriji - Cetinjani u prvenstvu nisu slavili još od sredine avgusta (devet mečeve bez pobjede), a negativan niz nije zaustavljen ni dolaskom novog trenera, Aleksandra Miljenovića.

- Neće biti lako, uprkos slabijim rezultatima Lovćena, ali mi smo uhvatili dobar ritam, preuzeli ulogu lidera i ne namjeravamo na ovome da stanemo. Nadam se da ćemo povećati prednost na vrhu - poručuje kapiten Budućnosti Stefan Milić.

Sutjeska i Rudar igraju kraj Bistrice, dok se Grbalj vraća na svoj renovirani teren, nakon prinudnog domaćinstva u Beranama prije 14 dana - ekipa Veska Steševića značajno je popravila formu (devet golova na posljednja tri meča) i pokušaće da je nastavi protiv Iskre, koja je bez pobjede već pet utakmica u prvenstvu.

Mornar je domaćin Petrovcu na kampu FSCG u Podgorici.

Parovi 13. kola

ZETA - OFK TITOGRAD (13 h, TV)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

LOVĆEN - BUDUĆNOST (13:30)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MORNAR - PETROVAC (13:30)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

SUTJESKA - RUDAR (13:30)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

GRBALJ - ISKRA (13:30)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: