Luka Bar spremna da proslavi 9. titulu

Uoči 3. meča finala plej-ofa, “sirene” vode 2:0 protiv Rudara
100 pregleda 0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar - ŽOK Rudar, Foto: OSCG
ŽOK Luka Bar - ŽOK Rudar, Foto: OSCG
Ažurirano: 06.05.2018. 08:30h

Odbojkašice Luke Bar i Rudara igraju treće međusobno finale plej-ofa u nezavisnoj državi i po svemu viđenom do sada, bilo bi iznenađenje da serija potraje više od tri meča, a kamoli da titulu ne osvoje Baranke.

Izabranice Vladimira Milačića danas pred svojim navijačima imaju priliku da stave tačku na ovu seriju, odbrane trofej i domognu se devete titule, kojom bi, ipak, ispunili primarni cilj u sezoni, u kojoj su izgubile finale Kupa od gradskog rivala Galeba…

Šampionke su ligaški dio završile sa dva poraza u 16 mečeva, u polufinalu plej-ofa su u dva meča eliminisale Moraču, a u prva dva finalna duela su bile bolje od Rudara, oba puta sa po 3:1. Na strani Baranki je i duga, devetogodišnja tradicija, po kojoj je Luka Bar u seriji od čak 37 uzastopnih pobjeda u međusobnim duelima na domaćoj sceni.

"Moramo odigrati sa malim brojem grešaka, maksimalno disciplinovano i odgovorno u svim elementima igre. Očekuje nas neizvjesna i “tvrda” utakmica, kao i tokom čitave sezone kada su se susretale ekipe Luke Bar i Rudara. Nadam se da će naša publika doći da nam pomogne u odbrani titule", izjavio je trener Luke Bar, Vladimir Milačić.

Rudar je imao šansi i u prvom duelu, a priliku da upiše prvu pobjedu protiv Luke Bar od 25. aprila 2009. godine Pljevljanke su imale posebno u drugom duelu, pred svojom publikom. Pri rezultatu 1:1, Rudar je u “Adi” u trećem setu vodio 21:16 i 23:19, u četvrtom 22:20, ali nakon dva posljednja vođstva, u oba seta, nije do kraja setova uspio da osvoji ni poen, što je Luka Bar znala da kazni...

"Pošto smo ispustile dobijeni meč u Pljevljima, teško se psihički oporaviti i vratiti u trku. Ali, ako pristupimo ovoj utakmici bez opterećenja i svjesne da nemamo više šta izgubiti, možemo pružiti bolju partiju od favorizovanog protivnika, i ko zna, možda i produžiti finalnu seriju. Po mom mišljenju, nema razlike u kvalitetu igre, već je presudna psiha, a njihova je definitivno jača, što i potvrđuju iz meča u meč", izjavila je kapitenka Rudara Marija Bojović, bivša tehničarka Luke Bar.

Utakmica u barskoj “Topolici” počinje u 17 sati, uz prenos na RTCG.

Bonus video: