Do povrede sam igrao konstantno

“U šampionatu smo "kiksali", šestim mjestom, naravno, niko nije bio zadovoljan, ni igrači, ni klub. Sa te strane mogu reći da je sezona bila neuspješna. Ambicije su bile velike, da se dođe do finala, najveća odbojkaška imena su dovedena, međutim rezultat je izostao”, kaže Ćaćić za “Vijesti”
103 pregleda 0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Cev.lu
Vojin Ćaćić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.04.2018. 08:10h

Kapiten crnogorskih odbojkaša Vojin Ćaćić je u Crnoj Gori, završio je drugu sezonu u Turskoj, prvu u Ziratu, ne onako kako je očekivao. Zirat je ligu završio na šestom mjestu, u Kupu je ispao u četvrtfinalu...

“U šampionatu smo "kiksali", šestim mjestom, naravno, niko nije bio zadovoljan, ni igrači, ni klub. Sa te strane mogu reći da je sezona bila neuspješna. Ambicije su bile velike, da se dođe do finala, najveća odbojkaška imena su dovedena, međutim rezultat je izostao”, kaže Ćaćić za “Vijesti”, i objašnjava i neke objektivne razloge:

“Imali smo mnogo problema sa povredama. Ja sam propustio drugi dio sezone, Bartoš Kurek je propustio 70% sezone zbog povrede. Kasnije je u tim dosao Miloš Nikić koji je nakon par nedjelja doživio tešku povredu koljena i nije mogao da nam pomogne. U međuvremenu su raskinuli ugovor sa Kaliberdom, tako da je bilo mnogo problema u timu, i tu možemo naći razlog za loš rezultat”, dodaje Ćaćić.

Sa druge strane, Zirat je bolje prošao na evropskoj sceni, stigao je do finala CEV kupa, u kojem je bolji bio ruski Belgorod (3:0, 3:2).

“U CEV kupu smo ispisali istoriju kluba. U finalu smo bili dostojan protivnik jakom Belgorodu, bili vrlo blizu zlatnog seta koji bi odlučio šampiona. Time smo na neki način izvukli sezonu. Za mene lično je to veliki rezultat. Ipak igrati finale CEV kupa nije mala stvar”, kaže Ćaćić, koji je u ovom takmičenju bio treći sa Budvanskom rivijerom 2008. godine, pa, kako kaže, “mora napasti i zlato”.

Ističe da je svojim igrama zadovoljan.

“Do povrede sam igrao konstantno. Otvorilo mi se mjesto nakon povrede Kureka, bili smo prvi na tabeli, uz samo jedan poraz od Halkbanke. Nakon toga desila se povreda ramena koja mi je pravila problem još od reprezentacije, i odvojila me od terena cijeli drugi dio sezone. U nastavku sam se vratio u trenažni proces, igrao po potrebi, i pokušavao da pomognem ekipi koliko je to bilo moguće u tom trenutku”.

Što se planova za sljedeću sezonu, još nije siguran gdje će igrati.

“Mislim da postoji realna opcija da ostanem u Ziratu. Neki nagovještaj postoji, u narednih 10-ak dana bi trebalo da znam sve. Ima ponuda iz drugih klubova iz Turske, par zanimljivih iz Poljske, ali mislim da je još rano za potpis.

Ćaćiću slijedi odmor, ali i “malo više treninga za rame tokom ljeta”, a od avgusta obaveze sa reprezentacijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (rivali su Slovačka, Island i Moldavija).

“Po ko zna koji put kažem da je ovo naša najbolja i sigurno posljednja šansa da se nađemo na velikom takmičenju. Popravnog ispita nema, sve moramo posvetiti samo ovoj akciji, samo ovim pripremama, jer mislim da će u slučaju neuspjeha ovo biti posljednja akcija za neke igrače. Trebalo bi kao generacija da iskoristimo šansu, olakšamo put za mlađe igrače koji će nas naslijediti. Odgovornost je velika, ali svi smo stasali kao igrači, moramo preuzeti teret i završiti na najbolji mogući način”, zaključio je Ćaćić.