Čovićeva napuštanja lige, sudijske zavjere...

U januaru ove godine, kada je Budućnost imala pobjedu više od Zvezde, Čović je prvi put pokrenuo priču o navodnom uticaju na sudijsku organizaciju ABA lige
17 komentar(a)
nebojša čović, Foto: Mega Bemax
nebojša čović, Foto: Mega Bemax
Ažurirano: 14.04.2018. 11:30h

"Prijetnje" Nebojše Čovića, prvog čovjeka Crvene zvezde, da njegov tim neće izlaziti na teren, teorije o sudijskim krađama na štetu njegovog kluba, o zavjeri protiv srpske košarke - nisu novost.

Naprotiv, ponavljaju se uvijek kada su "crveno-bijeli" u nezgodnoj situaciji i kada su u rezultatskom problemu.

Tako je prije dvije godine, u finalnoj seriji sa Cedevitom, Čović na gotovo identičan način plasirao priču o sudijskog zavjeri protiv njegovog kluba, optuživši tadašnjeg komesara za suđenje Aleša Kamnikara da štiti Cedevitine interese.

Dvije godine ranije, tokom fajnl-fora u Beogradu, na kome je Cibona senzacionalno osvojila titulu, kazao da sistem takmičenja u kome se o tituli odlučuje na završnom turniru nije pravedan.

"Ovakva završnica ne služi ničemu osim 'zavadi Srbe pa vladaj'", naveo je tada Čović.

I prošle godine, pred polufinale protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige, kazao je da "utakmica koja nam se bliži poprima dozu 'mističnosti', jer se dešavaju neke 'zagonetne' stvari".

U januaru ove godine, kada je Budućnost imala pobjedu više od Zvezde, Čović je prvi put pokrenuo priču o navodnom uticaju na sudijsku organizaciju ABA lige.

"Sve se radi postepeno, tako da se izvrši pritisak i na menadžment lige i na sudije. Seme takvog pristupa, ta škola je začeta u Beogradu, pa se sad sticajem okolnosti i angažovanjem pojedinih ljudi prenosi na sredine u kojima trenutno rade. I ne upozoravam da će se to raditi, to se već radi", kazao je tada Čović.

I van ABA lige je imao slične "teorije zavjere", posebno tokom rivalstva sa Partizanom u srpskoj ligi.

Tako je 2013. godine, u finalnoj seriji za titulu u Srbiji, kada je Partizan vodio 2-1, rekao:

"Bili smo na ivici da izađemo i da idemo kući. Da pustimo Partizan i sudije da slave zajedno", rekao je Čović, naglasivši da njegova ekipa treba da bude bolja od Partizana za "15 do 20" razlike da bi pobijedila uz "pristrasno suđenje".

Bonus video: