Radomir Antić kritikuje Atletiko: Rutina ubija kreativnost

"Atletiko je prevazišao svoju skromnu verziju, ali, čini mi se, da na terenu to ne pokazuje. Rutina ubija inspiraciju, u Atletiku vidim samo rutinu, a ne kreativnost. Mislim da je to problem", rekao je Antić
87 pregleda 0 komentar(a)
radomir antić, Foto: Reuters
radomir antić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2018. 14:56h

Radomir Antić, jedini čovjek koji je bio trener Reala, Barselone i Atletika, nije oduševljen fudbalom koji igra klub u kome je imao najbolje rezultate, kao ni izdanjima Antoana Grizmana.

Srpski trener je sredinom 90-ih prošlog vijeka osvojio duplu krunu sa Atletikom...

"Atletiko je tada bio skroman klub, koji se ponosno borio protiv najvećih. Sada Atletiko ima super-moderan stadion, mnogo novca. Prošlog ljeta je oborio rekord u transferima i sada mora da ponudi nešto više od prethodnih sezona. Atletiko je prevazišao svoju skromnu verziju, ali, čini mi se, da na terenu to ne pokazuje. Rutina ubija inspiraciju, u Atletiku vidim samo rutinu, a ne kreativnost. Mislim da je to problem", rekao je Antić.

U toj rutini se izgubio i Grizman...

"On mora da ponudi više, on ponekad nema više od tri dodira u poluvremenu. Kao trener, ja ne bih bio zadovoljan time. Kakav je njegov uticaj na igru Atletika? On je, recimo, protiv Leganesa postigao gol iz slobodnog udarca, a do tada i od tada nije uradio ništa", kazao je Antić.

Iskusni trener smatra da su mediji potpuno poremetili realnu sliku o fudbalu.

"Vinisijus iz Reala je primjer. Nemam ništa protiv tog dječaka, ali on protiv Valjadolida šutira tako da bi lopta otišla kod korner zastavice, slučajno pogodi igrača protivničkog tima i završi u mreži. Sve se dogodi slučajno, a mediji ga proglase čudom", kazao je Antić.

Bonus video: