Danilo Nikolić: Heroj sa infuzije

"Sad ću prije svakog meča da idem na infuziju", uz osmijeh je rekao Nikolić
467 pregleda 2 komentar(a)
danilo nikolić, Foto: Filip Roganović
danilo nikolić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.11.2018. 11:03h

Jedan od heroja istorijske košarkaške večeri u Morači i pobjede Budućnost Volija nad Baskonijom (99:84) bio je Danilo Nikolić.

Momak koji je na prethodne dvije utakmice u Evroligi odigrao ukupno 53 sekunde (protiv Panatinaikosa nijednu, u duelu sa Žalgirisom pogodio trojku iz jedinog šuta i presjedio drugo poluvrijeme), Baskijcima je dao 18 poena, osam više nego na prethodnih pet mečeva ukupno.

Da stvar bude čudnija, 25-godišnji Podgoričanin je pred meč sa Baskonijom preskočio nekoliko treninga zbog stomačnih problema, a čak je dva puta primao infuziju.

"Sad ću prije svakog meča da idem na infuziju", uz osmijeh je rekao Nikolić.

U odsustvu povrijeđenih Zorana Nikolića i Alekse Ilića, te Alena Omića, koji je zbog bolova u peti igrao svega devet minuta, teret na centarskim pozicijama su podnijeli Nikolić, Erl Klark i Filip Barović, a povremeno je na poziciji četvorke pomagao i Koti Klark. Ispostavilo se da je to bila prevaga, jer su njih četvorica zajedno ubacila 51 poen (Erl 20, Koti 10 i Barović tri).

Dvojica od njih su i postavila nove granice - Danilo je 78 sekundi prije kraja trojkom oborio rekord Evrolige, da bi Erl u posljednjem minutu ubacio 21. šut „plavih” iza linije 6,75 metara i nadmašio učinak Budućnosti iz finala Kupa Jugoslavije 1996. godine.

"Stvarno se pokazalo dobro to što smo Erl i ja bili na pozicijama pet i četiri, ali ne mora da znači da će tako biti na svakoj utakmici. To nam je sada donijelo rezultat i jako mi je drago zbog toga. Imali smo crnu seriju, ali smo svi u ekipi vjerovali da će doći vrijeme za pobjede. Srećan sam što smo trijumfovali i ispisali istoriju sa 21 pogođenom trojkom".

I pored manjka „mišića” pod košem, Budućnost je bila ravnopravna u skoku (27 prema 29).

"Nedostajali su nam Ilke i Zoki, Omić je igrao povrijeđen, ali je protivnik imao svega dva ofanzivna skoka više od nas. To je pokazatelj kakvu smo utakmicu odigrali", napominje Nikolić.

Za Budućnost nema odmora. Već sjutra u „Morači” je derbi 8. kola ABA lige sa Partizanom, a potom opet slijedi sedmica sa dvije evroligaške utakmice, sa Himkijem u Moskvi i CSKA u Podgorici.

"Moramo, prije svega, da se odmorimo. Imamo dva treninga do meča sa Partizanom, nadam se da ćemo odigrati bar približno kao protiv Baskonije", naglasio je Nikolić.

Bonus video: