Kolaković osudio ponašanje FBI prema igračima Irana: Postavljali su im glupa pitanja

150 pregleda 5 komentar(a)
Igor Kolaković, Foto: Fivb.org
Igor Kolaković, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 19.06.2018. 21:57h

Crne Gore nema u ovogodišnjoj odbojkaškoj Svjetskoj ligi, u kojoj su, nakon reorganizacije, ostale samo najbolje reprezentacije (njih 16).

Našu zemlju, međutim, predstavlja jedan trener – Igor Kolaković, selektor Irana.

Proteklog vikenda, četvrtog u ovogodišnjem takmičenju, Iran je gostovao u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je odigrao tri utakmice, protiv Poljske (3:0), Srbije (2:3) i SAD-a (0:3), ali je doživio veće neprijatnosti na granici, prilikom ulaska u zemlju...

„U Sjedinjenim Američkim Državama je FBI (Federalni istražni biro) nekim igračima, jednom po jednom, postavljao neka glupa pitanja“, rekao je Kolaković za iransku novinsku agenciju Tasnim.

„Pitanja su bila o tome da li poznaju neku osobu sa nekih slika...Policija nas je držala na aerodromu u nekoj maloj prostoriji skoro tri sata, a u isto vrijeme su Poljaci prošli pored nas sa osmjesima na licu, bez ikakve procedure. Mi smo nacionalni tim u jednom sportu, za nas ne bi smjelo da bude problema“, dodao je Kolaković.

Bivši trener Budućnosti je veoma nezadovoljan novim sistemom takmičenja u Svjetskoj ligi, koja se ove godine zove Liga nacija.

„Ovo je glupa vrsta takmičenja...Kako je mogue da je Iran svakog vikenda igrao na drugom kontinentu, dok su Francuska, Bugarska, Srbija, Rusija, SAD, Poljska i ostali išli na samo jedan ili dva kontinenta? I, takođe, kako je moguće da mladi sportista ne može da dobije vizu za SAD ili Evropsku uniju...O čemu se radi? To nije sport“, ne krije razočaranje Kolaković.

„Ljut sam i zbog toga što je mnogo igrača povrijeđeno, ne samo iz Irana...Ali je za nas to sada veliki problem, jer moramo da mislimo na Svjetsko prvenstvo. Na primjer, protiv SAD-a nismo mogli da računamo na osam igrača iz različitih razloga...To je previše“, zaključio je Kolaković.

Nakon 12 kola, Kolakovićeva selekcija je 13. na zbirnoj tabeli, sa četiri pobjede i osam poraza, i daleko je od šeste pozicije, koju drži Srbija (sa kojom je ostvario najveće uspjehe u karijeri), posljednje koja vodi na fajnl-siks.

Predstojećeg vikenda, Iran će u Teheranu ugostiti Južnu Koreju, Bugarsku i Njemačku, i završiti ovogodišnje takmičenje...

Bonus video: