Nakon šest godina povratak na evroscenu: Odbojkaši Budućnosti sjutra protiv Zalaua

Utakmica se igra u utorak veče u sali Univerzitetskog sportskog centra, sa početkom u 18 časova.
58 pregleda 1 komentar(a)
Balša Radulović, Foto: Zoran Đurić
Balša Radulović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.11.2018. 11:44h

Nakon šest godina pauze, odbojkaška Evropa se vraća u Podgoricu - Budućnost Capital Plaza će u utorak veče pred svojim navijačima dočekati rumunski Zalau, u prvom meču drugog kola (prvo se ne igra) Čelendž kupa.

"Sjajan je osjećaj nakon šest godina ponovo biti dio evropske priče. Pred nama je dvomeč sa izuzetno kvalitetnom ekipom Zalaua, koja ove sezone pretenduje za osvajanje sve bolje rumunske lige. Apsolutni su favoriti za prolazak u narednu fazu Čelendž kupa, ali mi želimo da popravimo utisak koji smo ostavili na posljednjoj ligaškoj utakmici, odigramo što kvalitetnije meč i skupimo iskustvo koje će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva. Pozvao bih ljude koji nas redovne prate kao i naše navijače da dođu u što većem broju, da napravimo svi zajedno ambijent dostojan imena našeg kluba", rekao je Balša Radulović, trener Budućnosti.

Budućnost je u prvenstvu dobila derbi u Bijelom Polju protiv Jedinstva (3:1), a izgubila ovaj kod kuće od Budve (1:3). Zalau je u prvenstvu upisao tri pobjede u četiri meča.

"Prethodnu sezonu proveo sam u Rumuniji tako da sam dobro upoznat sa kvalitetom ekipe Zalaua. Radi se o odličnoj i iskusnoj ekipi koja je dobro pokrivena na svim pozicijama. Nadam se samo da nećemo biti u grču kao u derbiju protiv Budve, jer sigurno da ovi mladi igrači imaju šta da pokažu. Rastemo kao ekipa iz dana u dan, a kad bude najviše trebalo ispratiće to i rezultati. Nadam se podršci sa tribina kao i na prethodnom meču, a mi obećavamo još veću borbu i angažovanje na terenu", kazao je reprezentativni srednji bloker Blažo Milić, koji je prošlu sezonu proveo u Krajovi, koja je trenutno lider prvenstva sa sve četiri pobjede.

Utakmica se igra u utorak veče u sali Univerzitetskog sportskog centra, sa početkom u 18 časova.

Bonus video: