Nikoleta Perović: Spremne smo da ispišemo istoriju

Odbojkašice Crne Gore večeras u Grčkoj počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
183 pregleda 1 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Www.cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 15.08.2018. 10:41h

Crnogorske odbojkašice u prethodnim ciklusima kvalifikacija nijesu bile ni blizu da se plasiraju na veliko takmičenje.

Proširivanjem broja učesnika na 24, koliko će ih iduće godine igrati na šampionatu u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj, ekipa Dragana Nešića je dobila veliku šansu da se prvi put nađe na velikom takmičenju.

Rivali u grupi C su Ukrajina, Grčka i Norveška, a samo je Ukrajina ispred Crne Gore na rang-listi Evropske odbojkaške konfederacije, što znači da, makar po rejtingu u evropskoj odbojci, ekipa Dragana Nešića ima šanse da se domogne jednog od prva dva mjesta u grupi koje vode na EP…

"Iza nas je mjesec dana veoma napornog rada. Svaka djevojka je dala 110 odsto, iskoristile smo svaki minut da napredujemo i da se dobro pripremimo. Atmosfera je odlična, super funkcionišemo i definitivno smo spremne da ispišemo istoriju. Svaka od nas je svjesna da je ovo šansa koja ne smije da se propusti. Čekale smo je dugo, sada je došao red da pokažemo gdje nam je mjesto. Zdrave smo, to je najbitnije od svega, povrede su nas zaobišle ovih mjesec dana, hvala bogu", kaže za “Vijesti” Nikoleta Perović, korektorka naše selekcije.

Na startu kvalifikacija, Crna Gora gostuje Grčkoj, večeras od 19 sati.

"Grčka je odlična ekipa, nema tu mnogo da se komentariše. Ali ih nećemo dizati previše u nebo, niti ih se plašiti. Moje iskreno mišljenje, iako su oni favoriti na papiru, je da smo mi kvalitetnija i bolja ekipa od njih. Više nego ikad vjerujem u našu ekipu, što ćemo i dokazati u ovom meču. Rano je da pričam o ostalim utakmicama, trenutno je fokus na Grčku. Spremne smo maksimalno da savladamo Grčku na njihovom terenu", zaključila je Nikoleta Perović.