Kokoškov ispisao istoriju NBA lige: Srpski stručnjak na klupi Sansa

Mediji sada spekulišu, da ukoliko Sansi dobiju prvog pika na draftu, a za to postoje ozbiljne šanse, Luka Dončić dolazi u tim iz Arizone
100 pregleda 1 komentar(a)
Slovenija košarka Kokoškov Dončić, Foto: FIBA
Slovenija košarka Kokoškov Dončić, Foto: FIBA
Ažurirano: 03.05.2018. 06:59h

Igor Kokoškov je ušao u anale NBA lige, jer će od iduće sezone postati prvi trener u istoriji najboljeg košarkaškog karavana koji nije sa Sjevernoameričkog kontinenta.

Srpski stručnjak od iduće sezone preuzima ekipu Finiks Sansa.

Vijest o istorijskom momentu NBA lige prvi je javio Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN-a, čije riječi se u NBA ligi uzimaju kao zakon.

Kokoškov je skoro dvije decenije proveo u NBA ligi. Prvo je bio asistent u LA Klipersima (2000-2003), poslije je bio u Detroitu (2003-2008) sa kojima je osvojio šampionski prsten

Potom je od 2008. do 2013. godine bio pomoćnik u Finiks Sansima, upravo ekipi koja je odlučila da uzme prvog evropskog trenera.

Radio je još u Orlandu, kao i Juti, sa kojom ima još uvijek važeći ugovor do kraja ove sezone.

Kokoškov ima i iskustvo kao selektor reprezentacija.

Prvo je vodio selekciju Gruzije, a nakon odlaska Dude Ivkovića bio je u konkurenciji za selektora Srbije. Ipak KSS se odlučio za Aleksandra Đorđevića.

Srpski trener je preuzeo tim Slovenije, i za godinu dana svoje kampanje osvojio je Evropsko prvenstvo, dobivši upravo Đorđevića i Srbiju u finalu.

Kvin Snajder i Denis Lindzi su čestitali svom saradniku, nazivajući ga najzaslužnijim za napredak mladih košarkaša "Džezera".

Mediji sada spekulišu, da, ukoliko Sansi dobiju prvog pika na draftu, a za to postoje ozbiljne šanse, Luka Dončić dolazi u tim Arizone.

Bonus video: