Toronto promašio sve što je mogao, Karijev povratak podigao Voriorse

Košarkaši Golden Stejta poveli su 2-0 u polufinalnoj seriji na Zapadu protiv Nju Orleansa
78 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2018. 06:44h

Košarkaši Klivlenda slavili su u Torontu na početku polufinalne serije Istočne konferencije NBA lige rezultatom 113:112 nakon produžetka.

Lebron Džejms odigrao je najmanje zapaženu partiju u ovogodišnjem plej-ofu, Kevin Lav imao 20 minuta za zaborav, pa su Kavalirsi minus od četrnaest poena u trećoj četvrtini uspjeli su da nadoknade zahvaljujući lošoj šuterskoj noći domaćih. Tim Reptorsa promašio je čak posljednjih jedanaest šuteva iz igre u odlučujućoj četvrtini, uz svega 26 odsto uspješnih šuteva iz igre u četvrtoj dionici meča i produžetku.

Džejms je zabilježio 21. tripl-dabl u plej-ofu u karijeri, sa 26 poena, 11 skokova i 13 dodavanja, a uspješno su ga pratili Džej Ar Smit sa 20, odnosno Kajl Korver sa 19 poena.

Heroj Klivlenda iz sjenke bio je Tristan Tompson, koji je sa 14 poena i 12 skokova uspio da "uspori" centra domaćih Valančijunasa, koji je sa po 21 poenom i uhvaćenom loptom tokom većeg dijela meča zadavao glavobolje Kevinu Lavu.

Košarkaši Golden Stejta poveli su 2-0 u polufinalnoj seriji na Zapadu protiv Nju Orleansa. Uprkos hrabroj partiji Pelikansa, tim Stiva Kera slavio je 121:116 na domaćem terenu, nošen sjajnom povratničkom partijom Stefa Karija.

Dvostruki MVP, koji nije igrao od 23. marta u povratničkom meču je ubacio 28 poena, iako je meč počeo sa klupe i proveo svega 27 minuta na parketu.

Nakon tripl-dabla u prvom meču, Drejmond Grin je još jednom imao zapaženu ulogu u timu Voriorsa sa 20 poena, 12 dodavanja i devet skokova, a Kevin Djurent je sa 29 poena bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi.

Plejmejker gostiju Džru Holidej iskupio se za slabu igru u prvoj utakmici i postigao 24 poena, uz po osam skokova i asitencija, ali ni 25 poena i 15 skokova Entonija Dejvisa nisu bili dovoljni da se u Kaliforniji priredi iznenađenje.

Bonus video: