Batistuta: Došlo je Ikardijevo vrijeme, nijesam očekivao da će Di Franćesko postati trener

Batigol je ostavio veliki trag u Italiji
598 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Batistuta, Foto: Soccerwindow.com
Gabrijel Batistuta, Foto: Soccerwindow.com
Ažurirano: 03.11.2018. 09:16h

Derbi 11. kola u Kalću igra se u Firenci - Fiorentina će danas (18:00h) dočekati Romu. Susret dva rivala bio je idealna prilika za medije sa Apenina da pozovu Gabrijela Batistutu i sa njim najave ovaj meč.

Legendari Batigol u karijeri je nastupao za oba tima - ljubičasti dres iz Firence nosio je devet godina (1991. - 2000.) i za to vrijeme postao ikona kluba i čovjek koga navijači Viole posebno cijene. Fiorentinin dres zamijenio je Rominim ljeta 2000. godine i sa timom iz glavng grada Italije osvojio Skudeto.

"U Fiorentini sam proveo 90 odsto moje karijere, zatim sam otišao u Romu i osvojio Skudeto. Ta dva tima su moja sudbina", prisjeća se Batistuta.

Njegov saigrač u Romi u sezoni 2000/2001, kada je tim Fabija Kapela postao prvak Italije, je sadašnji trener "vučice" Euzebio di Franćesko.

"Nijesam očekivao da će postati trener. Uvijek mi je drago kada vidim da je neki moj bivši saigrač uspješan. Di Franćesko je radio dobro u Sasuolu i nadam se da će tako nastaviti i u Romi", iskren je Argentinac.

Argentinac ne kraije da ima želju da jednog dana postane trener.

"Želim da učim i proširujem znanje o sportu. Vidjećemo šta će biti u budućnosti."

U Seriji A igra mnogo Argentinaca - Iguain, Dibala, Ikardi, Đovani Simeone, Martines samo su neka imena.

"Moj omiljeni igrač je Gonsalo Iguain, ali sada je došlo vrijeme Maura Ikardija. Tu su i DIbala, Lautaro Martines i Đovani Simeone. Mladi su, odlučni. Pravi pofesionalci. Želim im svu sreću". iskren je Batistuta.

Bonus video: