Alimpijević: Enis stavio sebe ispred tima, Bjelica podbacio

"Crvena zvezda ulazi u ovo takmičenja sa namjerom da ga osvoji, ali u druge ekipe žele da dođu do tog cilja. Prije svih Partizan, koji je u prethodnom periodu pokazao da ima osnova da se bori za trofej", rekao je Alimpijević
190 pregleda 2 komentar(a)
Dušan Alimpijević, Foto: Aba-liga.com
Dušan Alimpijević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 17.04.2018. 13:10h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević obrazložio je iznenadni odlazak Dilana Enisa kao posljedicu toga što se nije najbolje adaptirao na sistem igre kluba i stavio individualni učinak ispred timskog.

"Enis se nije najbolje uklopio u sistem kluba, koji u skladu sa ambicijama uvijek stavlja kolektiv ispred individualnog učinka. On je veliki profesionalac i već je pronašao novi klub, a u Španiji jedva čekaju takve igrače", izjavio je Alimpijević na konferenciji za medije u prostorijama Košarkašog saveza Srbije, prenosi Tanjug.

Trener crveno-bijelih je otkrio i da će status Milka Bjelice biti poznat naredna dva dana.

"Znaće se danas ili sjutra. Nije tajna da je odigrao ispod nivoa, za tako iskusnog evroligaškog igrača, koji je gotovo deceniju igrao Evroligu".

Prema njegovim riječima, dolazak dvojice igrača iz FMP-a Alekse Radanova i Filipa Čovića je u skladu sa ambicijama kluba, koji želi da odbrani trofej u Superligi, ali ne zaboravlja da i drugi klubovi imaju slične pretenzije.

"Crvena zvezda ulazi u ovo takmičenja sa namjerom da ga osvoji, ali u druge ekipe žele da dođu do tog cilja. Prije svih Partizan, koji je u prethodnom periodu pokazao da ima osnova da se bori za trofej", rekao je Alimpijević.

Crvena zvezda takmičenje u Superligi počinje sjutra protiv Mladosti iz Zemuna u hali "Aleksandar Nikolić"

Bonus video: