Bruk Lopes kao Kari, Lejkersi za infarkt, Vučević i Orlando držali čas Niksima

Lebron Džejms u svega par sekundi od tragičara do heroja, Tajson Čendler spasao ekipu blamaže
97 pregleda 0 komentar(a)
Bruk Lopes, Foto: Reuters
Bruk Lopes, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2018. 05:20h

Nikola Vučević i Orlando su bez velikih poteškoća savladali Njujork Nikse na domaćem parketu 115-89 za šesti trijumf nakon 13 odigranih utakmica.

Crnogorski centar još jednom je dominirao pod obručem, upisavši 21 poen i 14 uhvaćenih lopti (šut iz igre 10/17) a prednost Medžika zahvaljujući munjevitoj prvoj četvrtini (30-10) nikada nije dovedena u pitanje.

Milvoki je slavio na vrelom gostovanju Denveru 121-114, zahvaljujući nesvakidašnjoj partiji Bruka Lopesa.

Iskusni centar ubacio je čak osam trojki iz jedanaest pokušaja i sa 28 poena bio najefikasniji igrač Milvokija. Lopes je u tri od posljednje četiri utakmice postigao najmanje po šest trojki, što je podatak kojim se ne mogu pohvaliti ni najbolji šuteri u ligi.

Da sve bude još nevjerovatnije, Lopes, koji je u prvih osam godina NBA karijere postigao svega tri trojke, u dosadašnjem dijelu šampionata ubacio je više koševa iza linije 7.25 od Kleja Tompsona, dok bek Golden Stejta ima više skokova od centra Milvokija.

Nikola Jokić je u dresu Denvera upisao 20 poena i po šest skokova i dodavanja.

Košarkaši Atlante umalo su priredili hladan tuš navijačima Los Anđeles Lejkersa koji su se nadali rutinskoj pobjedi u Stejpls centru.

Lebron Džejms je na svega 20 sekundi do kraja, pri vođstvu Atlante 106-105, promašio oba slobodna bacanja, ali se iskupio kada je Kajl Kuzma uhvatio loptu i novim promašajem mu dao šansu da je zakuca kroz obruč za preokret.

Gosti su i dalje imali 15 sekundi za posljednji napad, a Tajson Čendler je blokadom sa zvukom sirene spasao Lejkerse blamaže, kada su svi u areni već vidjeli loptu Treja Janga kako ulazi u koš.

Lejkersi su slavili 107-106, a Džejms je meč završio sa 26 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Al-Faruk Aminu bio je ne toliko očekivani heroj Portlanda u pobjedi protiv Bostona 100-94, presudivši Seltiksima sa dvije trojke u samoj završnici utakmice.

Iako se činilo da je ekipa Breda Stivensa nadomak preokreta, Kajri Irving je u posljednja dva minuta promašio sva četiri šuta, za čak četvrti poraz Seltiksa u pet vezanih gostovanja.

Jusuf Nurkić (18 poena, 17 skokova) i Demijen Lilard (19 poena, 12 asistencija) su bili najzapaženiji u pobjedničkom timu, dok je Džejson Tejtum sa 27 poena i osam skokova odigrao najbolji meč za Seltikse ove sezone.

Hjustonu je prijao povratak na domaći parket, nakon dva vezana poraza na gostovanjima Oklahoma Sitiju i San Antoniju. Rokitsi su slavili sa 115-103 protiv Indijane, a Džejms Harden je sa 40 poena (osam trojki), devet asistencija i sedam skokova odigrao najbolju utakmicu sezone.

Karmelo Entoni je, kako prenosi ESPN, u četvrtak veče protiv Oklahoma Sitija najvjerovatnije odigrao posljednji meč u dresu Hjustona. Klub će navodno raskinuti ugovor sa veteranom i dopustiti mu da traži novu sredinu.

Šarlot je ranije slavio na gostovanju Detroitu 113-103.

Bonus video: