Nešić: Imamo dovoljno vremena da popravimo formu

"Ja treba da budem dovoljno pametan i uz analizu koju imamo da sve to usmjerim i u narednih desetak dana popravim tehnički koliko god više mogu”, rekao je Nešić.
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 08.08.2018. 13:00h

Protiče četvrta sedmica priprema odbojkašica Crne Gore za start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (prvo u Pljevljima, a potom u Baru), a za izabranicama Dragana Nešića su i četiri kontrolna meča protiv Bosne i Hercegovine, po dva otvorenog i zatvorenog tipa (dva u gostima, dva u Baru)….

“Ono što sam jako zadovoljan i što me čini ponosnim je rad ovih djevojaka. Njihov odnos prema svemu, kao i profesionalizam će dovesti do onoga što svi želimo, a to je da se plasiramo na EP. Naravno, trebaće nam sreće”, kaže selektor Nešić, osvrćući se na posljednji zvanični meč sa BiH, u kojem je naša selekcija slavila 3:0 (u dodatna dva seta bilo je 1:1).

“Ne bih da ulazim u neke dublje analize što je bilo dobro. Bilo je puno dobrih, ali i loših stvari. Ja treba da budem dovoljno pametan i uz analizu koju imamo da sve to usmjerim i u narednih desetak dana popravim tehnički koliko god više mogu, a tih desetak dana biće dovoljno da popravimo našu formu kako tehničku tako i fizičku”, dodao je Nešić.

Nešić je istakao da je “veoma zadovoljan što je reprezentacija u Baru”.

“Ovo je divan grad sa velikom odbojkaškom tradicijom. Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljude da u što većem broju dođu na naše naredne utakmice koje ćemo odigrati u Baru. Nije problem da ih zamolim kad me vide u gradu slobodno da me pozovu da popijemo kafu, odnosno da dođu i popričaju sa mnom. Nema nikavih problema, mi smo samo ljudi i želimo da budemo zabava za barsku publiku. Naravno, zabava ćemo biti ako budemo pobijedili. Prva prilika i utakmica je već 15. protiv Grčke za koju ćemo se spremiti jako dobro”, zaključio je Nešić.

Bokan: Nadam se punoj “Topolici”

Kapitenka Tanja Bokan kaže da je ekipa u Pljevljima imala sve uslove za bazične pripreme, “koje sportisti najmanje vole”.

“Zadovoljna sam kako su djevojke to odradile, jer ima dosta mladih djevojaka, ali sve su bile na visokom profesionalnom nivou”, kazala je Tanja Bokan.

Naše odbojkašice će igrati kvalifikacije u grupi C sa Ukrajinom, Grčkom i Norveškom, a plasman na EP će izboriti dvije prvoplasirane selekcije. "Crvene" će u avgustu odigrati četiri utakmice, dvije u barskoj "Topolici", 19. protiv Ukrajine, a 22. sa Norveškom.U prvom kolu, 15. avgusta, gostuju Grčkoj, a 25. avgusta, u četvrtom kolu, igraju u Norveškoj. U preostala dva meča grupe C, u januaru, Crna Gora gostuje Ukrajini i dočekuju Grčku.

“Prva kvalifikaciona utakmica nas čeka u Grčkoj tako da se spremamo i za taj napor, jer nas čeka putovanje i direktan konkurent za prolaz dalje. Potom u Baru dočekujemo Ukrajinu koja je favorit iz grupe, a potom tri dana kasnije i Norvešku. Nadam se da će “Topolica” tih dana, 19. i 22. avgusta biti puna i da ćemo uz pomoć navijača uspjeti da iznenadimo Ukrajinu, kazala je Tanja Bokan.

Bonus video: