Lebron sam protiv svih, Vestbruk oživio otpisanu Oklahomu

Hjuston je u pet mečeva eliminisao Minesotu koja je dugo godina sanjala plej-of
66 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2018. 06:44h

Klivlend Kavalirsi poveli su sa 3-2 u NBA plej-of seriji protiv Indijane, trijumfom 98:95 u uzbudljivoj utakmici na domaćem terenu.

Kao da nije bilo dovoljno što je postigao preko 40 poena, Lebron Džejms je u posljednjim trenucima meča, pri neriješenom rezultatu, blokirao Viktora Oladipa, a potom uz zvuk sirene pogodio trojku za pobjedu.

"Kralj" je meč završio sa 44 poena, deset skokova i osam asistencija, i Kavalirsi su na pragu polufinala Istočne konferencije.

Kajl Korver je "rešetao" protivnike sa pet trojki i ukupno 19 poena, a Kevin Lav zabilježio je dabl-dabl od 11 poena i deset skokova.

Kod Indijane najefikasniji je bio Sabonis sa 22 poena, a Viktor Oladipo je imao još jednu lošu šutersku epizodu, uz svega dva pogođena šuta iz igre iz petnaest pokušaja.

Toronto je još jednom bio siguran na domaćem terenu protiv Vašingtona pobijedivši 108:98 i sada vodi sa 3-2 u seriji protiv Vizardsa.

Demar Derozan predvodio je domaće sa 32 poena, a dobra partija tandema Vol - Bil u redovima gostiju sa 46 kombinovana poena nije bila dovoljna za brejk.

Hjuston je u pet mečeva eliminisao Minesotu koja je dugo godina sanjala plej-of.

Najbolji tim Zapada slavio je rezultatom 122:104, a Džejmsa Hardena i njegovih 24 poena nadmašio je sjajni centar Klint Kapela sa 26 poena i 15 uhvaćenih lopti u reketu.

Kod Minesote Karl Entoni Tauns se, nakon nekoliko nezapaženih igara na početku serije, kasno probudio da bi uticao na plasman svoje ekipe i sinoć je ubacio 23 poena uz 14 skokova.

Oklahoma je nestvarnim povratkom sa 25 poena minusa uspjela da izbori još jedan okršaj u Juti i nadu u pobjedu na gostujućem terenu. Slavili su sa 107:99, a Rasel Vestbruk je predvodio povratak Tandera sa 20 poena u trećoj četvrtini.

Prošlogodišnji MVP meč je završio sa 45 poena, 15 skokova i sedam asistencija, dok je takođe sjajni Pol Džordž je ubacio 34 poena.

Za Jutu je Donovan Mičel postigao 23 poena, Džej Krauder 27.

Bonus video: