"Janović i drugari hoće da unište jedan i jedini džudo savez"

"Kada nisu uspjeli da novcem i obećanjima položaja u „novom savezu“ obezbijede većinu na Skupštini, isplanirali su da u predstojećim danima jedan jedini Džudo savez Crne Gore nezakonito i protivustavno jednostavno izbrišu, a da registruju njihov", navodi se u saopštenju
137 pregleda 47 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Filip Roganović
Nikola Janović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.12.2018. 02:17h

Džudo savez Crne Gore objavio je saopštenje za javnost u kome navodi da "godinu i trpi nezapamćenu torturu Ministarstva sporta Crne Gore, na čelu sa ministrom Nikolom Janovićem i direktorom Direktorata za sport Milošem Lalevićem", koji, kako je navedeno, "pokušavaju da po svaku cijenu sruše jedan jedini Džudo savez Crne Gore", ta da "za sebe i svoje drugare naprave novi, po njihovoj mjeri i njihovim željama."

"Godinu i po dana ćutali smo nadajući se da će kod čovjeka koji je imao odlične sportske rezultate, proraditi sportska savjest i da će odustati od mešetarenja, udaraca ispod vode, poigravanja sa sudbinama sportista i čitavog jednog sporta. Ali, prevarili smo se...", stojiu saopštenju.

"Slali su nam jednu inspekciju, pa drugu, a kada su dobijali rezultate kojima su bili razočarani (svaki put je utvrđeno da je sve u redu), vadili bi iz rukava nekog novog inspektora, koji bi dolazio u pratnji nepoznatih osoba bahatog ponašanja, čije komande je slušao. Cilj je bio izmisliti problem i naći dobrovoljca da tu izmišljotinu potpiše".

Džudo savez navodi da je "Ministarstvo sporta slalo zvanične dopise da im obrazložimo zašto u reprezentaciju nisu pozvani takmičari za koje oni, kao stručnjaci, smatraju da treba da budu, iako njihovi puleni u tom trenutku nisu bili ni prvaci Crne Gore.

"Zamislite da su takav dopis poslali Košarkaškom savezu, ili da su selektora fudbalske reprezentacije pitali zašto na njegovom spisku nema nekog njihovog drugara".

Navedeno je da je ministar "potpuno neosnovano ukinuo sredstva namijenjena nastupu na velikim takmičenjima, potom nam je rekao da „mora da pita Vanju (Udovičića)“ da li da bude na čelu Počasnog odbora Evropskog prvenstva za mlađe seniore, a kada su mu kolega iz susjedne države, te drugar koji je takođe strani državljanin, dali preporuke, javno I dokumentovano je saopštio da neće dati sredstva za navedeno takmičenje".

"A kada smo mu kazali da ćemo takmičenje organizovati i bez njega, zbog džudo sporta  i promocije naše države, naglo se predomislio. Ali, zato je ostao kamen temeljac u pokušaju da se na otvaranju oblati Savez i država skandaloznim ponašanjem njegovih i njihovih fizikalaca bez grama mozga i dostojanstva, koje je osudila i Evropska džudo federacija...".

"Posljednjih dana kampanja koju vode drugari Nikola Janović i Srđan Mrvaljević, te braća Omer i Osman Nurković dostigla je vrhunac", navodi se u saopštenju.

"Kada nisu uspjeli da novcem i obećanjima položaja u „novom savezu“ obezbijede većinu na Skupštini, isplanirali su da u predstojećim danima jedan jedini Džudo savez Crne Gore nezakonito i protivustavno jednostavno izbrišu, a da registruju njihov.

I nije ih briga što smo podnijeli tužbu zbog kršenja zakona, i nije ih briga što nema suda na planeti koji će presuditi u njihovu korist, i nije ih briga što Džudo savez, takmičare i ljubitelje našeg predivnog sporta uvlače u blato... Oni smatraju da su sila. Prevarili su se. Sve prljavštine prije ili kasnije dolaze na naplatu, pa će i njihove.  A do tada neka im sudi javnost", stoji u saopštenju.

Preporučujemo za Vas