Poketino razočaran, Pep priznao da Sparsi nisu samo "Kejnov tim"

Menažder Sitija je kazao kako je londonski klub pokazao da mogu da igraju dobro i kada engleski napadač ne daje golove
2 komentar(a)
pep gvardiola, Foto: Reuters
pep gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2018. 08:04h

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola izjavio je uoči utakmice sa Totenhemom da je važno da njegov tim osvaja bodove protiv konkurenata za titulu.

"Ovo nam je treće gostovanje protiv tima iz vrha od početka sezone. Igrali smo već sa Arsenalom i Liverpulom na strani. Važno je osvajati poene u ovakvim utakmicama. Totenhem je kandidat za titulu i ne gubi olako bodove. Ipak, tri boda su uvijek tri boda. I protiv Sautemptona će se u narednom kolu isto računati", kazao je Gvardiola.

Španski strateg je uoči prethodne utakmice protiv večerašnjeg rivala ekipu iz Londona nazvao Kejnovim timom i izazvao negativne komentare u redovima Totenhema.

"Pogriješio sam. Pokazali su da mogu da igraju jako dobro i kada Kejn ne daje golove", rekao je Gvardiola.

Siti sa treće pozicije na tabeli dočekuje derbi na Vembliju, uz 23 boda iz devet utakmica.

Sa druge strane, menadžer Totenhema Maurisio Poketino kazao je da ima "najgori osjećaj" kada je u pitanju napredak njegove ekipe otkako je preuzeo kormilo prije četiri godine.

Argentinac nije zadovoljan formom svog tima, iako sa 21 bodom nakon devet mečeva imaju najbolji početak sezone od formiranja Premijer lige.

"Klub nije u potpunosti fokusiran na osvajanje titula. Mnogo energije se troši na druge stvari. Prioritet moraju da budu titule. Zato je potrebno da napravimo sljedeći korak, da postanemo pravi kandidati za pehar. To trenutno nije slučaj, nismo na tom nivou", rekao je Poketino.

Situaciju je, kako je kazao, teško objasniti, ali i podsjetio da kao tim još nisu ništa osvojili.

"Imamo određeni kvalitet, ali možda ne možemo da dostignemo završni nivo", kazao je Poketino.

Bonus video: