Radošević 8. decembra za svjetsku titulu

Radošević je do sada na profesionalnom ringu imao 34 borbe, ostvario je 32 pobjede i dva poraza, oba u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.
332 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Radošević, Foto: Luka Zeković
Predrag Radošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2018. 13:38h

Crnogorski profesionalni bokser, Predrag Radošević boriće se 8. decembra u Njemačkoj za upražnjenu titulu šampiona svijeta u WBF federaciji, u kategoriji 69,8 kilograma, saopšteno je iz njegovog štaba.

Kako se navodi, Radoševićev protivnik biti njemački bokser Roni Gebel. "Interesantno je da su se Radošević i Gebel susreli u ringu i 2012. godine, i tada je Radošević izašao kao pobjednik tog meča. Od tada je Gebel nanizao impozantan skor od 14 pobjeda i samo jedan poraz. tako da u ovom meču figurira kao favorit, prije svega iz razloga što Radošević posljednjih godinu dana nije ulazio u ring, kao i zato što se meč održava u Njemačkoj". U posljednje dvije godine Gebel je u više navrata probao da izazove Radoševića kako bi mu se revanširao za poraz iz 2012. godine, ali im se do ovog trenutka putevi u ringu nisu ukrstili", piše u saopštenju.

U saopštenju iz njegovg stručnogštaba se navodi da će Radošević na put za Njemačku 2. decembra, zajedno sa članovima njegovog stručnog štaba, Rajkom Tomićem i Zlatkom Malinkovićem.

"Meč će biti održan u organizaciji promoterske kuće Keti boks promoušn /Katy Box Promotion/ i nekadašenjeg svjetskog šampiona Mark Huka. Radošević se osjeća spremno pred ovaj meč i očekuje da će zabilježiti pobjedu", piše u saopštenju.

Radošević je posljednji meč odradio 3. decembra prošle godine, kada je u Hamelnu pobijedio turskog borca Jasima Barktana, prekidom u drugoj rundi.

Do sada je na profesionalnom ringu imao 34 borbe, ostvario je 32 pobjede i dva poraza, oba u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

Bonus video: