Daleko je elita: Omladinci posljednji u grupi

Ekipa Milorada Pekovića izgubila je 2:0 od Rusije na kraju turnira preliminarne faze kvalifikacija za EP na Kipru
101 pregleda 1 komentar(a)
Omladinci, Foto: FSCG
Omladinci, Foto: FSCG
Ažurirano: 19.11.2018. 14:10h

Omladinska reprezentacija Crne Gore završila je preliminarnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo porazom od Rusije u kiparskom Pafosu - 2:0.

Izabranici Miorada Pekovića vraćaju se kući kao posljednji u grupi, sa jednim bodom i jednim postignutim golom, daleko iza Rusije (sedam bodova), te Kipra i Letonije (po četiri).

"Bila nam je potrebna pobjeda protiv Rusije, ali je to bilo izuzetno teško ostvariti protiv tako jake ekipe, najjače u našoj grupi. U meč smo ušli sa željom da pobijedmo, ali smo rano primili gol iz prekida i to nas je poremetilo. U nastavku smo bili još ofanzivniji, stvorili smo nekoliko poluprilika, ali nas je protivnik kaznio još jednim golom iz kontre. Mi smo svoje najveće šanse propustili u mečevima protiv Kipra i Letonije, tako da je bilo teško vaditi se protiv Rusije", kazao je Peković za sajt FSCG.

"Zbornaju komandu" su do pobjede odveli Umjarov u 13. i Žirokin u 75. minutu.

Crna Gora je u prva dva kola remizirala sa Kiprom 0:0 i izgubila od Letonije 2:1, iako je protivnik na tom meču pola sata prije kraja ostao bez jednog, a 10 minuta prije kraja i bez dva igrača manje.

Rusije i Kipar plasirali su se u elitnu fazu - Kipranima je to uspjelo zahvaljujući današnoj pobjedi u direktnom duelu sa Letoncima (1:0).

CRNA GORA - RUSIJA 0:2

Pafos - Stadion ,,Pafiakos“, Pafos. Sudija: Ola Hober Nilsen (Norveška). Strijelci Umjarov u 13. i Žironkin u 75. minutu. Žuti kartoni: Vlahović, Roganović, Pešukić, Grubač, Vukčević (Crna Gora), Halnazarov, Ces (Rusija).

Crna Gora: Balša Popović, Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Anto Babić, Danilo Pešukić, Srđan Krstović (od 78. Ivan Vukčević), Marko Rakonjac (od 78. Zaim Divanović), Petar Pavlićević (od 46. Miloš Brnović), Petar Vukčević (od 46. Nikola Stanišić), Aleksa Latković (od 56. Sergej Grubač), Mirko Milikić.

Rusija: Anton Šitov, Ilja Martinov, Aleksandr Mihailov, Vladimir Moskvićev, Rustam Halnazarov (od 57. Vitali Žironkin), Nail Umjarov, Gamid Agalarov (od 56. Danila Prošliakov), Mihail Ignatov (od 72. Danil Prucev), Vladislav Karapuzov, Svjatoslav Ces, Danila Janov.

Bonus video: