Džudo savez Crne Gore: Zabranjeno takmičenje u drugim sportovima

Kako se navodi u saopštenju DžSCG, takmičari koji se ogluše o navedena pravila sportske komisije IJF-a, neće biti rangirani na olimpijskoj listi.
353 pregleda 2 komentar(a)
Arso Milić, Foto: Aleksandar Vučković
Arso Milić, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 08.11.2018. 20:34h

Internacionalna džudo federacija (IJF) zabranjuje da se džudo takmičari takmiče u drugim sportovima, saopštili su iz Džudo saveza Crne Gore i apelovali na reprezentativce da vode računa o pravilima i kodeksima krovnih institucija tog sporta.

Iz Džudo saveza su kazali da je ta crnogorska asocijacija obavezna da poštuje kako Statute IJF i Evropske džudo unije (EJU), tako i sva ostala jasno definisana pravila tih krovnih institucija džudo sporta.

Kako su naveli, takmičari koji se ogluše o navedena pravila sportske komisije IJF-a, neće biti rangirani na olimpijskoj listi.

“Tako se među takmičarima koji ne poštuju navedena pravila IJF i EJU našao, između ostalih, i takmičar Arso Milić koji je učestvovao na zvaničnom Džiju-džicu prvenstvu Evrope koje se održalo u Poljskoj, čime je sam sebe eliminisao sa OI liste 2020”, kaže se u saopštenju.

Iz Džudo saveza su kazali da je, iako upoznat sa pravilima IJF, takmičare vodio na druga takmičenja i trener Zdravko Milić iz Podgorice koji je više puta suspendovan od Disciplinske komisije, a prošle godine mu je izrečena zabrana vršenja svih funkcija u savezu u trajanju od pet godina.

“Džudo savez Crne Gore apeluje na sve reprezentativce da vode računa o pravilima i kodeksima Svjetske i Evropske džudo federacije, kojih smo u obavezi svi zajedno, kako savez tako i klubovi, treneri i takmičari, da se strogo pridržavamo”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: