Bilans Alegrijevog Juventusa u finalima - po tri pobjede i poraza

Jedino finale u kojem "stara dama" nije bila favorizovana je bilo finale Lige šampiona protiv Barselone.
0 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2016. 16:08h

Prvo, do finala treba doći. A Juventusu, barem pod vođstvom Masimilijana Alegrija, to nije neki problem, pa ih je do sada odigrao šest, posljednji u petak u Super kupu Italije, u Dohi.

Međutim, ukupan bilans u finalima za Alegrija je izjednačen - po tri pobjede i poraza.

Juventus je pod komandom Alegrija igrao pet od šest finala u kojima je bio favorit. Jedino finale u kojem "stara dama" nije bila u prednosti je finale Lige šampiona protiv Barselone.

Interesantno, u prethodnih šest finala, Juventus je dobio samo jednu utakmicu u regularnih 90 minuta, u prošlogodišnjeg Super Kupu italije protiv Lacija (2:0), preostale dvije su stigle u produžecima, u finalu Kupa Italije 2015. protiv Lacija (2:1) i ovogodišnjem finalu Kupa Italije protiv Milana (1:0).

Jedan poraz je torinski tim doživio u regularnih 90 minuta, i to od Barse prošle godine u finalu LŠ (21), a dva je upisao nakon penala, prvi u Super kupu Italije 2014. godine od Napolija (nakon produžetaka je bilo 2:2), a drugi juče, takođe, u Super Kupu Italije, od Milana (meč je završen 1:1).

Alegriju je ovo treća sezona na klupi Juventusa, sa kojima je u prethodne dvije sezone osvojio dva Skudeta i ove sezone sigurnim korakom korača ka trećem...

Bonus video: