Nezadrživi Pako Alkaser vodi Dortmund ka tituli, probudio se i Bajern

Pako Alkaser je do desetog gola u Bundesligi došao nakon samo 256 minuta igre. Danas je ušao u igru u 70. a u prvom minutu nadoknade je nastavio golgetersku seriju .
66 pregleda 0 komentar(a)
pako alkaser, Foto: Reuters
pako alkaser, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2018. 19:23h

Borusija Dortmund se ne zaustavlja!

"Milioneri" su četvrtom uzastopnom pobjedom došli do 33 boda nakon 13. kola - 10 pobjeda i tri remija. Golom sa penala Marko Rojs i nezaobilazni Španac Pako Alkaser postigli su golove za pobjedu nad Frajburgom. Alkaser je danas dostigao dva rekorda - po devet golova kao rezervisti postigli su Nils Patersen pretprošle sezone za Frajburg a to je u sezoni 2002/2003. uspjelo Jonelu ganei za Štutgart. Osim Alkasera u debitantskom učešću u Bundeligi samo je još za Hamburger nekad Gert Defrel postigao 10 golova. Alkaseru treba još gol da obori oba rekorda a nije još ni trećina sezone.

I Lusijen Favr je u analima Bundeslige, kao prvi trener Brusiej Dortmund bez poraza nakon 13 utakmica prvenstva.

I Bajern polako izlazi iz krize, pa je nakon ubjedljive pšobjede nad Benfikom u Ligi šampiona, slavio i na tradicionalno neugodnom "Vezeru". Bajern je tako soato na devet bodova zaostatka za Dortmundom.

Slavilo je i Štutgart kao domaćin i to važnu pobjedu u brobi za opstanak, dok je Herta slavila u Hanoveru. Hofenhajm i Šalke su remizirali sa dva gola sa penala.

Rezultati:

Borusija D. - Frajburg 2:0 (Rojs (penal) 40, Alkaser 90+1)

Hanover - Herta 0:2 (Tirunariga 44, Ibišević 73)

Štutgart Augsburg 1:0 (Donis 39)

Verder - Bajern 1:2 (Osako 33 - Gnabri 20, 50)

Hofenhajm - Šalke 1:1 (Kramarić (penal) 59 - Bentaleb (penal) 73)

Bonus video: