Cirkus se nastavlja: River saopštio da neće da igra u Madridu

Utakmica je trebalo da se odigra 24. novembra, ali su navijači Rivera izazvali teške incidente ispred stadiona, kada su napali i kamenovali autobus sa fudbalerima Boke
0 komentar(a)
River Plate, Foto: Reuters
River Plate, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2018. 15:46h

Cirkus se nastavlja - River Plata je zvanično saopštila da odbija da igra meč sa Bokom juniors u Madridu.

"River Plata potvrđuje da odbija promjenu mjesta odigravanja utakmice. Takva odluka je u suprotnosti sa takmičenjem, utiče na oni koji su imali ulaznice i na jednake uslove, s obzirom da bismo izgubili status domaćina", navodi se u saopštenju kluba.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) juče je zvanično odredila Madrid kao domaćina revanš meča finala Kopa libertadores.

Utakmica je trebalo da se odigra 24. novembra, ali su navijači Rivera izazvali teške incidente ispred stadiona, kada su napali i kamenovali autobus sa fudbalerima Boke.

"Više od 66 hiljada ljudi na stadionu tog dana je strpljivo čekalo da utakmica počne. Došli su i dan kasnije. Sada su oni - nepravedno - uskraćeni za mogućnost da prisustvuju spektaklu", kaže se u saopštenju.

Čelnici Rivera smatraju da bi država morala da obezbijedi uslove da se utakmica odigra u Buenos Ajresu.

"Nemoguće je da se najvažniji meč argentinskog fudbala ne može odigrati u zemlji, u kojoj se održava samit G20. Argentina i Fudbalski savez Argentine ne smiju da dozvole da grupa nasilnika izbaci naš Superklasiko iz naše zemlje", stoji u saopštenju.

Bonus video: