Enrike: Neću da se pravdam Rakitiću

2 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2016. 18:03h

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da ne mora da se pravda fudbaleru Ivanu Rakitiću zbog male minutaže.

Rakitić nije igrao u posljednje tri utakmice u svim takmičenjima otkako je zamijenjen u remiju protiv Real Madrida 3. decembra.

Enrike daje prednost Denisu Suaresu i Andreu Gomešu.

"Ne vidim zašto bih se pravdao svom igraču. To neću raditi. Rakitić je bio i biće dobar igrač za Barsu. Moram da prihvatim kritike i nastaviću da ih primam za ono za šta mislim da je najbolje za tIm. Zadovoljan sam stavom Rakitića", rekao je Enrike.

On je dodao da je potrebno da svi igrači kroz minutažu steknu oštrinu tokom sezone.

"To gledamo svake nedJelje, gledamo koliko su minuta igrači proveli na terenu. Važno je da svi budu spremni, ali ako vidite da 11 igrača uglavnom igra, a ostali rIJetko... Imamo fudbalere koji su igrali više od 1.000 minuta u takmičarskim utakmicama. Neki možda još ne znaju kako funkcioniše tim, ali većina igrača su odigrali mnogo važnih minuta u svim takmičenjima. Nadam se da mogu da napreduju i da će svako od njih odigrati svoj dIo do kraja sezone, pošto se tada sve odlučuje", rekao je Enrike.

Rakitić je 2014. godine iz Sevilje prešao u Barselonu, za koju je do sada odigrao 127 utakmica i postigao 19 golova.

Hrvatski reprezentativac je sa Barsom osvojio dvije šampionske titule, dva Kupa kralja, Ligu šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope i Superkup Španije.

Bonus video: