Ventura: Pričaću sa Balotelijem

"Ne treba diskutovati o njegovim tehničkim kvalitetima, ali moji prethodnici su takođe rekli da bi trebalo procijeniti i neke druge stvari", rekao je Ventura
0 komentar(a)
Đampjero Ventura, Foto: Reuters
Đampjero Ventura, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2016. 19:05h

Selektor Italije Đanpjero Ventura razgovaraće sa Marijom Balotelijem o mogućem povratku u državni tim uoči utakmica u martu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Baloteli nije igrao za Italiju još od SP u Brazilu 2014. godine, ali ima dobru sezonu u Nici, gde je postigao osam golova na osam utakmica.

"Razgovaraću sa Balotelijem prije nego što saopštim spisak igrača uoči narednog okupljanja. Ne treba diskutovati o njegovim tehničkim kvalitetima, ali moji prethodnici su takođe rekli da bi trebalo procijeniti i neke druge stvari", rekao je Ventura.

Italija je eliminisana u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu, gdje je nekoliko saigrača smatralo da je Baloteli smetnja u ekipi.

On je tokom karijere imao problema sa ponašanjem, a u posljednje dvije sezone igrajući za Liverpul i Milan postigao je samo jedan gol u prvenstvu.

"Niko ne sumnja da je Mario talentovan igrač i ja nemam ništa protiv njega. Ali, za svakog igrača, ne samo za Balotelija, važno je da bude sposoban da bude dio grupe, da se žrtvuje, da dijeli i da ima razumijevanje. Postoje oni koji su to navikli da rade, a postoje i oni koji nisu. Poslije našeg razgovora moraće da se preispita i odgovori na mnoga pitanja, prije svega sebi", naveo je Ventura.

Bonus video: