Gazeta delo sport: Jovetić u januaru na transfer listi!

“Gazeta delo sport” piše da je Ramadani mislio na Ikardija kada je saopštio da, navodno, igrači sastavljaju ekipu Intera, a Jovetić, piše milanski list, za proteklih 17 mjeseci patnje u dresu “nero-azura” nije bio u “harmoničnim odnosima” sa Ikardijem, čak ni fudbalski.
50 pregleda 2 komentar(a)
Mauro Ikardi i Stevan Jovetić, Foto: Gazzetta.it
Mauro Ikardi i Stevan Jovetić, Foto: Gazzetta.it
Ažurirano: 19.12.2016. 11:03h

Nakon posljednjeg incidenta u subotu, nakon čega je izostavljen iz tima koji je igrao u gostima protiv Sasuola, Stevan Jovetić će u januaru završiti na transfer listi, piše “Gazeta delo sport”.

Milanski list navodi da je “ulje na vatru” dodala i izjava Stevanovog menadžer, Faljija Ramadanija koji je Inter “optužio za slabu profesionalnost, te da ekipu sastavljaju igrači”.

"Klub i ljudi koji ga vode ponašaju se neprofesionalno, jer ono što se pokazuje na treningu nije važno u Interu", kazao je u nedjelju Ramadani, a "Gazeta delo sport" je navela da je Jovetić u suotu napustio trening kamp zalupivši vrata za sobom, čime je pokazao kako je prihvatio odluku Stefana Piolija.

“Gazeta delo sport” piše da je Ramadani mislio na Maura Ikardija kada je saopštio da, navodno, igrači sastavljaju ekipu Intera, a Jovetić, piše milanski list, za proteklih 17 mjeseci patnje u dresu “nero-azura” nije bio u “harmoničnim odnosima” sa Ikardijem, čak ni fudbalski.

“Jovetić je jedini bljesak imao na početku prošle sezone, kada je trebalo da u timu zamijeni upravo povrijeđenog kapitena (Ikardija), koji se povrijedio u prvom kolu protiv Atalante. Pošto nakon toga skoro da nije igrao ni kod Manćinija, niti De Bura (isto važi i za Mančester siti), možda bi Crnogorac mogao da se malo zapita”, navodi se u tekstu novinara Gazete delo sport Luke Taidelija.

“Nije tačno i ne postoji to da igrači Intera sastavljaju tim kao u nekakvoj božićnoj lutriji”, ponovio je sportski direktor Intera Pjero Auzilio.

“Ako Jovetić ne igra, razlozi su tehničko-taktičke prirode. Ali, on je bogatstvo ekipe, veliki šampion koji dobro radi tokom sedmice”, dodao je Auzilio.

Iako sportski direktor na ovaj način, logično, čuva i (tržišnu) vrijednost igrača, utisak je, kako piše “Gazeta delo sport”, da je Jovetić, praktično, otpisan iz konkurencije za prvi tim…

“Po ovom pitanju se klub već oglasio. Ja mislim na dobro ekipi, a za Sasuolo sam odabrao igrače koji su bili spremni”, rekao je trener Intera Stefano Pioli.

“Gazeta delo sport” navodi da je sada na Ramadaniju da nađe rješenje koje će zadovoljiti sve strane. List navodi da Kina nije opcija koja interesuje Jovetića.

Španski mediji su javili da je za Jovetića zainteresovana Valensija, a "Gazeta delo sport" ponavlja da je najrealnija opcija da se Jovetić u januaru preseli u Fiorentinu, a da u Milano dođe Milan Badelj.

Bonus video: