Real je prvak svijeta, CR7 poput Pelea

Real je osvojio rekordnu, petu titulu svjetskog prvaka. Ronaldo, uz Pelea, jedini igrač koji je postigao het-trik u finalu K
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo i Zidan, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo i Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2016. 13:23h

Real Madrid je prvak svijeta!

Prvak Evrope je do pete titule tek u produžecima uspio da u Jokohami slomi žestok otpor domaće Kašime, koja je prva azijska ekipa koja je igrala finale Svjetskog klupskog prvenstva.

A junak pobjede Reala u produžecima je bio Kristijano Ronaldo.

Zvanično najbolji igrač prethodne sezone je kompletirao het-trik, jer je nakon penala u 60. minutu u produžecima dva puta izbjegao ofsajd zamke i pogodio 103. put u kariejri u zvaničnim klupskim međunarodnim utakmicama.

On je tako pretekao Lea Mesija na prvom mjestu vječite liste, pošto Argentinac na kontu ima 101 gol.

Реал Мадрид - Касима Антлерс 4:2. Обзор матча. Финал клубного чемпионата мира-2016. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

CR7 je 503 gola postigao u karijeri, a davao je golove u čak sedam finala!

"Merengesi" su bolje otvorili utakmicu, izgledali superiorno do vodećeg gola Karima Benzeme, jedinog igrača u istoriji Reala koji je davao golove na dva Svjetska klupska prvenstva. Njemu nije bilo teško da nakon šuta Luke Mdrića odbitak pretvori u pogodak sa osam metara.

Probudila se potom Kašima i sjajnim golovima Šibasakija je preokrenula rezultat.

Real je nakon sata izjednačio pogotkom, CR7 sa penala, da bi potom Benzema i dva puta Kristijano Ronaldo propustili sjajne šanse - Portugalac dvije kolosalne u 80. minutu.

U posljednja četiri minuta regularnog dijela Kašima je bila opasnija i Kejlor Navas je tri puta sjajno spasio mrežu. Prvi put u 89. je fantastično izbacio u korner "bombu" ljevicom Brazilca Fabrisija. Potom je dobio duel jedan na jedan sa Kanazakijem, dok je Suzuki promašio zicer u posljednjem minutu nadoknade..

Real je pred istek regularnog dijela dobio i popust sudije, koji nije pokazao drugi žuti karton Serhiju Ramosu, iako se uhvatio za džep. Presudila je konsultacija sa sudijskom ekipom, a domaći fudbaleri su burno protestovali.

Tek Real je sada najtrofejniji klub sa 21 međunarodnim trofejem, za jedan više od Barselone i Al Ahlija, dok MIlan i Boka juniors imaju po 18.

U meču za treće mjesto kolumbijski Atletiko Nacional došao je do bronzane medalje na Svjetskom klupskom prvenstvu. Prvak Južne Amerike je boljim izvođenjem penala savladao prvaka sjevernijeg dijela američkog kontinenta, meksičku Klub Ameriku, pošto nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (2:2).

Kolumbijci su sjajno ušli u utakmicu i poluvrijeme su dobili sa 2:1, ali je nastavak pripao meksičkoj ekipi.

Od 11,30 sati prvak Evrope, Real Madrid će za titulu svjetskog rpvaka igrati protiv domaćina, prvaka Japana Kašime.

Rezultati:

Za titulu - Real Madrid - Kašima 4:2 produžeci - 2:2 (Benzema 9, Kristijano Ronaldo (penal) 60, 98, 104 - Šibasaki44, 52)

3. mjesto: Klub Amerika - Atletiko Nacional 3:4 penali - 2:2 (Arojo 38, Peralta (penal) 66 - Samudio (autogol) 6, Gera26)

Bonus video: