Real sa Kašimom za titulu "apsolutnog"

Finale SP za klubove igra se u nedjelju na na stadionu „Nisan” u Jokohami, u 11.30 po srednjoevropskom vremenu
1 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2016. 21:04h

Real Madrid ima šansu da postane klupski prvak svijeta, peti put u istoriji, kada se sjutra u 11.30 časova po srednjeevropskom vremenu, na stadionu „Nisan” u Jokohami, sastane sa šampionom Azije japanskom Kašimom.

Od 1960. do 2004. godine nezvanični prvak svijeta birao se između evropskog i južnoameričkog šampiona (Interkontinentalni kup), a prvi pobjednik bio je - Real.

Fifa je prije 12 godina preuzela brigu o ovom takmičenju, proširila format i dala šansu pobjednicima svih kontinenata da se nadmeću.

Zato danas pred Ronaldom, Modrićem i drugovima stoji - Kašima Antlers, koja je u polufinalu iznenađujuće savladala kolumbijski Atletiko Nasional sa 3:0.

"Japanci su uporni, a njihov fudbal je napredovao. Možete to da vidite i po brojnim japanskim fudbalerima koji igraju po Evropi", najavio je trener Reala Zinedin Zidan.

„Kraljevski klub” je ogroman favorit, sve osim pobjede i novog trofeja u bogatoj klupskoj riznici bilo bi veliko iznenađenje.

U Realu se stoga podjednako brinu šta će biti - nakon današnje utakmice.

Prije dvije godine, Madriđani su stigli na SP za klubove sa 20 uzastopnih pobjeda, lagano osvojili trofej, a onda po povratku u domovinu upali u negativnu seriju od koje nisu mogli da se oporave do kraja sezone.

Ceh je otkazom platio Karlo Anćeloti, kojem je Zidan tada bio pomoćnik.

"Prije dvije godine nivo naše igre je značajno opao poslije titule. Sada imamo sreću da je iza nas negativni primjer iz kojeg možemo da naučimo. Zato, moramo još jače da radimo kada se vratimo u Španiju", dodao je Zidan.

Serhio Ramos se oporavio od povrede i vjerovatno će biti u timu, tako da će Garet Bejl biti jedini fudbaler na kojeg trener „merengesa” neće moći da računa.

Bonus video: