Povratak "đavola" - Ibra za treću vezanu pobjedu Junajteda

Strijelac jedinog pogotka za Ćelsi bio je Dijego Kosta u 43. minutu, pa je lider poboljšao nevjerovatnu gol razliku na posljednjih 11 mečeva - 24:2.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2016. 19:37h

Dok Čelsi uzastopnim pobjedama ispisuje istoriju - svoju, ali i Premijer lige uopšte - jedan drugi velikan sa zakašnjenjem traži svoju šansu u ovoj sezoni.

Mančester junajted je slavio protiv Vest Bromiča u Birmingemu - rutinski, 2:0, uz potpunu kontrolu utakmice, pa je trećom uzastopnom pobjedom, a 11. vezanom utakmicom bez poraza u Premijer ligi, najavio povratak u vrh.

Ako je Čelsi predaleko, Liga šampiona nije neuhvatljiva za "đavole", koji imaju samo tri boda manje od Mančester sitija, a četiri od Arsenala i Liverpula, doduše uz utakmicu više. A nije ni polovina sezone...

"Ne otpisujte nas", kao da je želio da poruči Zlatan Ibrahimović, koji je sa dva gola sam sredio VBA i izbio na treće mjesto liste strijelaca (11 golova) iza Dijega Koste koji je dao 13 i Aleksisa Sančesa sa 12.

"Zadovoljstvo je sarađivati sa njim, gledati ga kako igra, vidjeti koliko je srećan na terenu. Nije samo tajna u njegovom tijelu, mislim da je još više u glavi. Nevjerovatno za jednog 35-godišnjaka", kazao je Murinjo.

Ibra je u 5. minutu glavom iz trka na centaršut Lingarda načeo domaćina, a dokrajčio ga majstorijom u 56. minutu - fintom se oslobodio dvojice igrača i pogodio udarcem sa 15-ak metara, uz blagu devijaciju...

Naredna dva meča Junajted igra kod kuće - protiv Sanderlenda i Midlsbroa. Da li najbolje od "đavola" tek dolazi?

"Pokazali smo karakter i zrelost, sve je bilo pod našom kontrolom, od prvog do posljednjeg minuta. Ova ekipa dobija svoj identitet. Ne znam gdje ćemo završiti, dugo je do kraja, pokušaćemo da osvajamo bodove", dodao je Murinjo.

Iako nije blistao, Čelsi je ostvario cilj - pobjedu u Kristal Palasu, za 11. uzastopni trijumf u Premijer ligi (14. ukupno u sezoni) i novi klupski rekord kada je u pitanju broj pobjeda u nizu u jednoj sezoni.

Prethodni je sa 10 pobjeda držao Žoze Murinjo, iz sezone 2005/2006.

Po 11 uzastopnih pobjeda, ali u dvije sezone, sa Čelsijem su imali Gus Hidink i Karlo Anćeloti.

Konte je sa 14 pobjeda u prvih 17 kola postavio i novi apsolutni rekord Premijer lige.

Strijelac jedinog pogotka bio je Dijego Kosta u 43. minutu, kojim je Čelsi stigao poboljšao nevjerovatnu gol razliku na posljednjih 11 mečeva - 24:2.

Sesar Aspilikueta je sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Kosta je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Kristal Palasa. Kosti je to 13. gol u Premijer ligi ove sezone.

Кристал Пэлас - Челси 0:1. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 17 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Ovo je fantastična serija. Čestitke pripadaju mojim igračima, a ne meni. Ja sam samo srećan zbog njih, jer su zaslužili da budu tu gdje su. Posvećeni su, rade naporno, maksimalno ulaze u pripremu za svaku utakmicu", kazao je Antonio Konte.

"Plavci" trenutno drže prvu poziciju na tabeli sa 43 boda, devet više i utakmicu više od drugoplasiranog Liverpula.

"Ne smijemo da gledamo tabelu, niti što rade rivali. Moramo da znamo da i mi možemo još bolje, da imamo prostora da napredujemo i da nastavimo da budemo ozbiljni, posvećeni i studiozni kao do sada. Tek je 17 kola prošlo, mnogo iskušenja je pred nama, a ovo je liga u kojoj se svako opuštanje kažnjava", rekao je Konte.

Sa druge strane, Palas već tri meča ne zna za trijumf i sve je bliži zoni ispadanja sa samo 15 bodova.

Lester je pokazao karakter u duelu sa Stoukom - gubio je 2:0, imao igraća manje, a na kraju izvukao bod.

Mnogo kontroverzi izazvao je detalj iz 29. minuta, kada je Džejmi Vardi dobio direktni crveni karton, zbog starta sa dvije noge, mada su se analitičari i bivši igrači uglavmom već složili da je odluka sudije bila prestroga.

Stouk je poveo golom Krkića iz penala, koji je skrivio Morgan igranjem rukom, a na 2:0 povisio je Alen.

Izgledalo je da je sve gotovo, ali su "lisice" pokazale ogromnu želju i samopouzdanje, što ih je krasilo prošle sezone.

Uljoa je smanjio, a Amartej u 89. minutu donio veliki bod šampionu.

Сток Сити - Лестер 2:2. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 17 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Vest Hem je prvi put ove sezone povezao dva trijumfa, a kao i u prošlom kolu, protiv Barnlija, bodove je donio Mark Nobl.

Rezultati

Vest Bromič Albion - Mančester junajted 0:2

Ibrahimović 5, 56.

Kristal Palas – Čelsi 0:1

Kosta 43.

Midlsbro – Svonsi 3:0

Negredo 18, 29, De Run 58.

Stouk – Lester 2:2

Krkić 39. (penal), Alen 45+3. - Uljoa 74, Amartej 89.

Sanderlend – Votford 1:0

Van Anholt 49.

Vest Hem – Hal 1:0

Nobl 76. (penal)

Nedjelja

Bornmut – Sautempton (14.30)

Mančester siti – Arsenal (17)

Totenhem – Burnli (17)

Ponedjeljak

Everton – Liverpul (21)

Bonus video: