Real u finalu, CR7 i Benzema za anale

Gol nakon video snimka, prvi u istoriji, bio je 500. u klupskoj karijeri Kristijana Ronalda, dok je Karim Banzema postao prvi igrač u istoriji Reala koji je pogađao na dva Svjetska klupska prvenstva
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2016. 12:57h

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Jokohami igraće prvak Japana Kašima i Evrope, Real Madrid. U tek odigranom drugom polufinalu "merengesi" sa 2:0 bili bolji od meksičke Klub Amerike.

"Kraljevski klub" je u drugom minutu nadoknade poluvremena došao u vođstvo golom Francuza Karima Benzeme, a konačan rezultat u posljednjim sekundama postigao je Portugalac Kristijano Ronaldo.

Taj gol, sudije su priznale nakon odgledanog video snimka, pa je osvajač Zlatne lopte u svom prvom nastupu nakon najvećeg indvidualnog fudbalskog priznanja, ušao u istoriju fudbala i kao igrač kojem je video pomogao prilikom upisivanja u strijelce.

Америка - Реал Мадрид 0:2. Обзор матча. Клубный чемпионат мира-2016. 1/2 финала. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Prethodno je juče, na utakmici drugog polufinala za Kašimu sviran penal u duelu sa kolumbijskim Atletiko Nacionalom, što je prva upotreba video snimka u fudbalu.

Finale u Jokohami odigraće se 18. decembra od 11,30 sati, a utakmica za 3. mjesto, Klub Amerika - Atletiko Nacional će početi u osam sati

Bonus video: