Murinjo: Ibrahimović nije izgubio strast za fudbalom

0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2016. 12:05h

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je pun hvale za Zlatana Ibrahimovića, a novinarima je otkrio da ga je prije transfera u Englesku upozorio da ne dolazi ako očekuje odmor na kraju svoje fudbalske karijere.

Ibrahimović je u srijedu uveče postigao pobjedonosni gol za pobjedu od 2:1 nad Kristal Palasom, svoj 14. u sezoni, poslije čega je dobio mnogo pohvala svojih saigrača.

"Znam kakav mu je karakter, jer u ovim godinama mislim da igraju karakter, ličnost, strast. Kvalitet postoji. Znao sam da može da radi ovo što radi ovdje sa mnogo strasti. Rekao sam mu da Engleska nije najbolje mjesto za odmor. Kada bogataš sa fenomenalnom karijerom hoće da ide na odmor, ne dolazi u Englesku. Ovdje se dolazi ako hoćeš da igraš u najtežoj ligi na svijetu, ako hoćeš da se dokažeš i pokažeš šta znaš", rekao je Morinjo za Skaj sports.

Ibrahimović ima 35 godina, a ljetos je bez obeštećenja došao iz Pari Sen Žermena. U Premijer ligi je dao devet golova do sada.

"Njegova odluka bila je zasnovana na stvarima koje sam naveo, tako da sam stvarno radostan. Nisu u pitanju samo njegovi golovi, nego i njegovo vođstvo i motivacija. Stvarno se radujem", rekao je Murinjo.

Bonus video: