Kinezi kupuju engleskog giganta za milijardu funti?

Još u avgustu se pojavila informacija da će jedan od najvećih engleskih klubova dobiti vlasnike sa Dalekog istoka, s tim da se tada spekulisalo da je u pitanju kompanija iz Hong Konga
2 komentar(a)
enfild, Foto: Www.thisisanfield.com
enfild, Foto: Www.thisisanfield.com
Ažurirano: 14.12.2016. 21:25h

Najslušajniji engleski radio "Talksport" javio je večeras da će engleski fudbalski gigant narednih dana postati vlasništvo kineske kompanije Fenway sports gruop (FSG), koja i sada ima akcije u tom klubu.

Riječ je o Liverpulu, koji će biti prodat za oko milijardu eura.

Još u avgustu se pojavila informacija da će jedan od najvećih engleskih klubova dobiti vlasnike sa Dalekog istoka, s tim da se tada spekulisalo da je u pitanju kompanija iz Hong Konga.

Kineski konzorcijum je, međutim, spreman da dobro odriješi kesu, jer je u međuvremenu potpisan novi ugovor o TV pravima, a povećani su i prihodi kluba od ulaznica zbog proširenja kapaciteta "Enfilda".

Odmah su počele spekulacije da će Jirgen Klop već u januaru imati novca za pojačanja, i da će pokušati da dovede Kristijana Pulišića, velikog talenta Dortmunda, te jednog napadača, kako bi "crveni" bili ozbiljan kandidat za titulu.

Bonus video: