Zidan o Ronaldovim zlatnim loptama

Reprezentativac Portugala je ranije ove nedjelje osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta u 2016. godini. Njemu je to četvrta Zlatna lopta u karijeri.
0 komentar(a)
Zidan i Ronaldo, Foto: Reuters
Zidan i Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2016. 12:19h

Trener Reala Zinedin Zidan rekao je danas da je Kristijano Ronaldo izuzetno motivisan pred nastup na svjetskom klupskom prvenstvu i dodao da je osvajanje četiri Zlatne lopte nevjerovatan uspjeh.

Reprezentativac Portugala je ranije ove nedjelje osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta u 2016. godini. Njemu je to četvrta Zlatna lopta u karijeri.

Pred njim i pred Realom je sada novi izazov - SP za klubove prvenstvo u Japanu. Real sjutra u polufinalu igra protiv meksičkog kluba Amerika.

"Kristijano je izuzetno motivisan za taj meč... Kao i uvijek. On je motivisan čak i kada se radi o prijateljskoj utakmici, takav je tip igrača. Imamo sjajne igrače u Realu, ali vrlo rijetko se desi da jedan igrač osvoji toliko nagrada. Četiri Zlatne lopte su nevjerovatan uspjeh", rekao je Zidan novinarima u Jokohami.

Ronaldo, koji je ove godine osvojio Ligu šampiona sa Realom i titulu šampiona Evrope sa Portugalom, osvajanjem Zlatne lopte približio se Argentincu Lionelu Mesiju, koji je do sada pet puta osvajao tu nagradu.

Trener Reala je naveo i da Serhio Ramos neće igrati u sjutrašnjem meču.

"Nije ozbiljan problem u pitanju, ali ne želimo da rizikujemo, želimo da ga sačuvamo za finale", rekao je Zidan.

Zidan je upozorio svoje igrače da moraju biti oprezni protiv Amerike.

"Za mnoge igrače tog kluba to će možda biti i jedina šansa da igraju protiv Reala i želeće da se dokažu. Rekao sam igračima da ne možemo samo da se pojavimo na terenu i pobijedimo. Moramo to da zaradimo. Amerika ima sposobne i pametne igrače i siguran sam da će nam zadati mnogo glavobolje", rekao je Zidan.

Pobjednik meča Real - Amerika u finalu će igrati protiv japanske Kašime, koja je u prvom polufinalu bila ubjedljiva protiv Atletiko Nasionala.

Bonus video: