Kadeti za EP sa Škotskom, Srbijom i Švajcarskom

Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se u maju naredne godine održati u Hrvatskoj, izboriće pobjednici osam grupa elitne runde i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija
0 komentar(a)
Kadeti, Foto: Fscg.me
Kadeti, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 13.12.2016. 15:50h

Kadetska reprezentacija Crne Gore igraće elitnu fazu kvalifikacija za EP u grupi sa domaćinom Škotskom, Srbijom i Švajcarskom, od 17. do 22. marta naredne godine, odlučeno je na žrijebu u Nionu.

Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se u maju naredne godine održati u Hrvatskoj, izboriće pobjednici osam grupa elitne runde i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija. Kod drugoplasiranih selekcija računaće se rezultati ostvareni sa prvoplasiranom i trećeplasiranom selekcijom u grupi.

Izabranici Borisa Miličkovića ostvarili su u novembru plasman u elitnu rundu kao jedna od pet najboljih trećeplasiranih selekcija, na turniru preliminarne runde kvalifikacija u Sloveniji na kojem su još učestvovali Francuska i Estonija.

Istovremeno je obavljen žrijeb za preliminarnu rundu kvalifikacija igrača rođenih 2001. godine i kasnije, koji će braniti boje kadetske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama naredne godine.

Crna Gora je u grupi sa domaćinom Gruzijom, Italijom i Letonijom.

Gruzija će biti domaćin turnira koji se igra od 24. do 30. oktobra naredne godine.

Dvije najbolje plasirane selekcije iz 13 kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trćeplasirane selekcije izboriće plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Bonus video: