Ronaldo o najvećem rivalu: Da imam Mesija u timu, imao bih i više Zlatnih lopti

"Svi znaju šta mislim o njemu – veliki igrač, pet puta najbolji, uvijek od mene ima maksimalno poštovanje", kazao je Ronaldo
54 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo i Mesi, Foto: REUTERS
Ronaldo i Mesi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.12.2016. 14:55h

Kristijano Ronaldo sinoć je dobio Zlatnu loptu, četvrti put u karijeri proglašen je za najboljeg igrača na svijetu.

Sada ima samo jednu manje od njegovog najvećeg rivala Lea Mesija, koji je pet puta bio najbolji.

Oni su nastavili dominaciju svjetskim fudbalom u posljednjih devet godina, bukvalno se smjenjuju na vrhu, teško da neko može da im se primakne.

Kako bi izgledao tandem Mesi - Ronaldo, kakav bi to tim bio sa njima dvojicom, bilo je jedno od pitanja za Ronalda u specijalnom intervjuu nakon osvajanja Zlatne lopte. Dao je interesantan odgovor.

"To je teško pitanje. Ne znam kako bi izgledalo, ali bilo bi veoma interesantno vidjeti nas u istom timu. Svi veliki igrači mogu da igraju zajedno. Da imam Mesija u ekipi, mislim da bih osvojio još više Zlatnih lopti. Šalim se naravno – svi znaju šta mislim o njemu – veliki igrač, pet puta najbolji, uvijek od mene ima maksimalno poštovanje", kazao je Ronaldo.

Portugalac je, takođe, govorio i o optužbama da je utajio porez i priznao da ga takve priče uznemiravaju.

"Sve me to iritira jer nastojim da radim itransparentno. Nemam šta da skrivam, uostalom - ukucajte moje ime na internetu i sve ćete znati o meni. Ima mnogo nevinih ljudi u zatvoru, a trenutno se i ja donekle tako osjećam. Znate da niste učinili ništa pogrešno, a u medijima se piše kako sam napravio nešto strašno. Naravno da me sve to opterećuje, jer se radi o lažima. No, istina uvijek izađe na vidjelo, prije ili kasnije", kazao je Ronaldo.

Bonus video: