Nezadrživi Dijego Kosta, Junajted se budi, Liverpul gubi korak

Čelsi je u vrhunskoj formi, devet pobjeda u nizu ostvario je uz 23 postignuta gola, a na sedam mečeva u toj seriji nije primio nijedan
0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Reuters
Dijego Kosta, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2016. 18:35h

Iako je Vest Bromvič na "Stemford" stigao u sjajnoj formi, sa remijem i tri pobjede u posljednje četiri utakmice, nije imao ni šansu protiv Čelsija.

"Plavci" su, istina, naišli na tvrd orah, ali je Dijego Kosta uspio da pogodi za devetu uzastopnu pobjedu Čelsija i vrati svoj tim na vrh tabele sa tri boda više od Arsenala i za jedan pogodak boljom gol razlikom od "tobdžija".

Španski reprezentativac je u 76. minutu zakucao loptu pod prečku, pa je slavlje na klupi kojom rukovodi Antonio Konte moglo da počne.

Čelsi je u vrhunskoj formi, devet pobjeda u nizu ostvario je uz 23 postignuta gola, a na sedam mečeva u toj seriji nije primio nijedan.

Važnu pobjedu za samopouzdanje pred drugi dio sezone ostvario je Mančester junajted.

"Đavoli" su savladali Totenhem 1:0, mogli i ubjedljivije, a s obzirom na sve što se događa ove sezone - strahovali su do posljednjeg trenutka.

Presudio je donedavno otpisani Henrik Mhitarjan - pobjegao je odbrani rivala, sjajno ga je lansirao Erera, a jermenski reprezentativc poslao loptu pod prečku.

Međutim, baš kada je ušao u formu, Mhitarjan se povrijedio i to pet minuta prije kraja.

Манчестер Юнайтед - Тоттенхэм 1:0. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 15 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Iznijet je na nosilima, koljeno je u pitanju i ne izgleda dobro...

Junajted je, inače, slavio nakon tri vezana remija i primakao se petoplasiranom Totenhemu na tri boda.

Liverpul izgleda da gubi korak - nakon senzacionalnog poraza od Bornmuta u prošlom kolu (4:3, poslije vođstva od 2:0 i 3:2), izabranici Jirgena Klopa osvojili su samo bod protiv Vest Hema na svom terenu.

Počeli su odlično, poveli već u petom minutu golom Lalane, ali su na kraju i spasavali remi, jer su gosti preokrenuli na 2:1,. preko Pajea i Antonija.

Ливерпуль - Вест Хэм 2:2. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 15 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ishodom ne mogu da budu zadovoljni ni jedni ni drugi - Liverpul je sada na šest bodova manje od Čelsija, dok je Vest Hem produžio niz bez pobjede na šest mečeva, u kojima je osvojio tek dva boda.

Rezultati

Liverpul - Vest Hem 2:2

Lalana 5, Origi 48. - Paje 27, Antonio 39.

Čelsi - VBA 1:0

Dijego Kosta 75.

Mančester junajted - Totenhem 1:0

Mhitarjan 29.

Sautempton - Midlzbro 1:0

Bufal 53.

Subota

Lester - Mančester siti 4:2

Arsenal - Stouk 3:1

Barnli - Bornmut 3:2

Hal - Kristal Palas 3:3

Svonsi - Sanderlend 3:0

Votford - Everton 3:2

Tabela

Bonus video: